GANODERMA

A ganoderma gyógygomba

Ganoderma gyógygomba – Korábbi cikkünkben írtunk már a gyógygombákról. Most nézzük meg részletesebben a gyógygombák királynőjét, a ganoderma gyógygombát.

A ganoderma gyógygomba

Sokféle ehető gombafajt ismerünk már és fogyasztunk is. És most már egyre jobban ismerjük a gombák azon csoportját is, amely nemhogy csak ehető, de jótékony hatással is van a szervezetünkre. A gombák ezen csoportját nevezzük gyógygombáknak.

ganoderma gyógygombaA gyógygombák talán egyik legfontosabb csoportja a ganoderma gyógygomba, amely közel 100 féle alfajjal rendelkezik. Ezen fajok főként a trópusi régiókban találhatóak meg.

A hagyományos ázsiai gyógyászatban már több ezer éve felismerték a ganoderma jelentőségét. Olyannyira, hogy nagyon sokáig csak az uralkodók kiváltsága volt a ganoderma gyógygomba fogyasztása. A ganoderma gyógygomba sejtmegújító és sejtfiatalító hatásai miatt úgy tekintettek rá, mint a hosszú élet titkára.

Az immunrendszer támogató hatása miatt számos megbetegedésnél alkalmazható.

A ganoderma gyógygomba fajai

Mint ahogyan már említettük a ganoderma gyógygomba számos alfajjal rendelkezik.

Egészen a közelmúltig a ganoderma nemzetséget két részre osztották:

  • Ganoderma lucidum ­ – (a fényes felületű gombafaj)
  • Ganoderma applanatum – (matt, vagy tompa felületű gombafaj)

A mostani DNS analízises kutatások azonban hat különböző csoportja osztják a ganoderma gombát

1905-ben William Murill felfedezte a Ganoderma kolosszus morfológiailag nem illeszkedik a többi fajhoz. Közel egy évszázaddal később Murill felfedezését igazolták a kutatók, hogy az általa felfedezett ganoderma gyógygomba rendszertanilag elkülönülő nemzetség.

A ganoderma gyógygomba jelentősége

A ganoderma gyógygombák körülbelül 400 bioaktív vegyületet tartalmaznak, mint a triterpének, és a poliszacharidok, vagy a szerves germánium.

ganoderma gyógygombaA ganoderma gyógygomba fajok együttes vizsgálatával különböző terápiás előnyöket fedeztek fel:

Legjelentősebb ganoderma gyógygomba fajok

  • Ganoderma applanatum – más néven a művész orr. Ennek a fajnak a fertőzése volt a fő oka az Anne Frank Fa elvesztésének.
  • Ganoderma lucidum – más néven Reishi vagy pecsétviaszgomba. Egy nagyon értékes gyógyszer, az ázsiai gyógynövény. A „gyógygombák királynőjének” is emlegetik.
  • Ganoderma multipileum – A genomi tanulmány 2009-ben felfedezte, hogy ez a fajta populáció valójában egy külön faj a trópusi Ázsiában Ganoderma lucidum-tól.
  • Ganoderma philippii – A növényi kórokozó.
  • Ganoderma pseudoferreum – A kakaó , kávé, gumi és tea fák gyökérrothadásért fellelős faj.
  • Ganoderma tsugae – A tűlevelű fákon, különösen Hemlokfenyőn élő gombafaj. Hasonló megjelenésű a Ganoderma lucidum-hoz, amely általában keményfákon növekszik.

Mi a DXN-nél a Ganoderma lucidum vagy más néven Reishi vagy pecsétviszgomba alfaját használjuk a ganoderma gyógygomba-nak. Melyből a ganoderma kávé készül, illetve ebből készülnek a GL illetve RG ganoderma kapszulák is.

 

forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Ganoderma

 

Bertalan

Imádom a kávét, egyszerűen a rabja vagyok, az íze mellett az pár nyugodt percet is kedvelem, amíg az ember megissza a kávéját. Amióta ganoderma kávét iszom tele vagyok energiával és frissességgel, élvezem, hogy rengeteg mindenre van időm, azáltal, hogy pénzt is keresek a kávézással egyre több álmom tudom valóra váltani.

8 thoughts on “A ganoderma gyógygomba

Minden vélemény számít! Kíváncsi vagyok a tiédre is.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .