KÁVÉ

Kávé mézzel? – 5 jótanács ha mézzel édesíted a kávédat

Kávé mézzel? Elsőre furcsán hangzik. Annak ellenére, hogy az teljesen megszokott dolog, hogy a teánkban cukor helyett mézet használunk.

Joggal tehetjük fel a kérdést: Miért ne tehetnénk hát, hogy a kávét mézzel édesítsük? Ehhez nyújt segítséget az alábbi néhány tipp.

5 jótanács – Hogyan édesítsd a kávét mézzel!

Bakonynektár méz kávéhoz

1. Ne tegyél forró kávéba mézet!

Mézet sosem tegyél forró kávéba! Ugyanis a méz hasznos enzimjei 42 fokon kezdenek bomlani és ezután a méz már csak édesítőszer marad, a méz jótékony hatásai szép lassan elillannak.

2. Különleges ízű méztől különleges ízű lesz a kávéd

Ha szereted az igazán karakteres ízeket próbáld ki a kávét gesztenyemézzel vagy hársmézzel! A gesztenyeméz nagyon karakteres, gesztenyére emlékeztető ízű, kissé kesernyés, sokan pont ezért szeretik a kávéval, mert a keserű ízek harmonizálnak. A hársméz szintén jellegzetes aromájú, íze és illata is markánsan hársas, ami szintén különlegessé teszi kedvenc kávédat.

3. Milyen mézet tegyél a kávéba ha sok a gyomorsavad?

Ha sok a gyomorsavad, nemcsak a kávéra, de a mézre is érdemes odafigyelned. A túlzott gyomorsav esetén a ganoderma kávé mellett a repceméz vagy az akácméz a Neked megfelelő édesítőszer. A repceméznek lúgosító hatása van, az akácméz szintén egy kevésbé savas méz. Feltétlenül kerüld a napraforgómézet, az ugyanis a legsavasabb méz!

4. Édesen akarod a kávéd?

Ha szeretnél minél kevesebb mézet használni, keresd a legédesebbet! A hazánkban megtalálható mézek közül a legédesebb mézfajta a mézontófűméz, vagy más néven facéliaméz.   

5. Tegyünk-e kristályos mézet kávéba?

Ne ijedj meg ha a méz kikristályosodott, ez ugyanis egy természetes folyamat. A kikristályosodás gyorsasága a mézben lévő szőlőcukor gyümölcscukor arányától függ. A kristályos mézet is bátran kanalazd bele a kávédba, de ha mégis folyékony mézet szeretnél, állítsd meleg vízbe (max. 40-42 fokosba) és lassan újra folyékonnyá fog válni.

 

kávé mézzel? - Bakonynektár
Az évezredek óta használt méz nem csak tökéletes édesítőszer, megtalálható benne az összes értékes hatóanyag, amelyet egy ételnél fontosnak tartunk.

Kísérletezz a kávéval és a mézzel bártan, próbálj ki minél több ízt, ízkombinációt, és ízesítsd a kávét mézzel!

Hidd el, nem fogod megbánni!

képek forrása: www.bakonynektar.hu

Bertalan

Imádom a kávét, egyszerűen a rabja vagyok, az íze mellett az pár nyugodt percet is kedvelem, amíg az ember megissza a kávéját. Amióta ganoderma kávét iszom tele vagyok energiával és frissességgel, élvezem, hogy rengeteg mindenre van időm, azáltal, hogy pénzt is keresek a kávézással egyre több álmom tudom valóra váltani.

Minden vélemény számít! Kíváncsi vagyok a tiédre is.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .