Hogyan készül egy jó török kávé?

Egy jó török kávé legfontosabb eleme egy hozzáértő török utcai kávé árus.

Nem árt, ha az árusnak van egy homokkal teli edénye, amit fel tud melegíteni, és persze finom kávé és egy kis cukor sem gond ha van.

Ebben a kis videóban megnézheted milyen egyszerű és profi módon készíti egy török utcai árus a homokban főtt kávét.

Egy igazi török kávé elkészítése:

 

Török kávé Hozzávalói:

  • forralásra alkalmas edény. Tradicionálisan egy nyeles rézedény vagy más néven dzsezva.
  • finomra darált kávé
  • általában egy kis cukor
  • ízlés szerint kardamom
  • a tradicionális elkészítéshez forró homok

Török kávé elkészítése:

Tegyünk a dzsezvába ízlés szerinti cukrot, a finomra darált kávét és természetesen vizet. Majd tegyük bele a forró homokba. (klasszikusan először a vizet magában fel kell forralni és csak utána hozzáadni a cukrot és a kávét) Majd amikor felforr és elkezd krémesedni, vegyük ki a homokból, hogy a hab visszahúzódjon. Ezt ismételjük meg kétszer-háromszor. Ezzel egy felső krémes réteget kialakítva.

Ezt a felső krémesebb részből öntsünk mindegyik csészébe, majd osszuk szét a maradék kávét is.

 

Ezt akár otthon a tűzhely fölött is megtehetjük. Ha egy kisebb edénybe homokot téve felhevítjük azt, amibe bele tudjuk tenni a dzsezvánkat. Így el tudjuk otthon is készíteni a tradicionális finom saját török kávénkat.

Bertalan

Imádom a kávét, egyszerűen a rabja vagyok, az íze mellett az pár nyugodt percet is kedvelem, amíg az ember megissza a kávéját. Amióta ganoderma kávét iszom tele vagyok energiával és frissességgel, élvezem, hogy rengeteg mindenre van időm, azáltal, hogy pénzt is keresek a kávézással egyre több álmom tudom valóra váltani.

One thought on “Hogyan készül egy jó török kávé?

Minden vélemény számít! Kíváncsi vagyok a tiédre is.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .