Dalgona kávé
Dalgona coffee ami mostanság vírus szerűen terjed a közösségi médiában. Ezt akár mi magunk is gyorsan elkészíthetjük, előtte azonban nézzük meg mi is az a Dalgona kávé.
Dalgona kávé eredete
A 2019-20 koronavírus idején kezdett elterjedni Dél-Koreában az otthonmaradottak között. Vírusként terjedő videókban készítettek el otthon kézi habverővel a Dalgona kávékülönlegességet. Nevét a Dél-Koreában dalgonának nevezett cukoról kapta (hazánkban törökmézként ismert), mind állagában mind ízében hasonló instant kávéból és cukorból elkészített Dalgona kávékrém.
Dalgona kávé elkészítése otthon
Hozzávalók: (2 adag)
2 evőkanál instant kávé
2 evőkanál cukor/édesítő
2 evőkanál forró víz
Elkészítése:
elektromos habverővel, tejhabosítóval kemény habbá verjük az egészet, majd egy pohár hideg vagy meleg tej tetejére halmozzuk.
Máris fogyasztható!
A profibbak az elektromos habverő helyett kézi habverővel is habosra verhetik a Dalgona kávékülönlegesség összetevőit alkotó instant kávét a forró vízzel és a cukorral.
Persze nálunk ez a kávé is a Lingzhi Black DXN ganoderma kávé felhasználásával készült.
Aki még ne hallott a ganodera kávéról annak mindenképp érdemes elolvasni a ganoderma kávés cikkünket.
Jó kávézást mindenkinek!