Marocchino Fondente

Egy különleges olasz kávérecept édes csokoládéval, hogy az ébredés még különlegesebb legyen. Természetesen ganoderma kávéra hangolva.

 

Elkészítés:
Tegyük a frissen elkészített ganoderma kávét egy kis pohárba. (ügyeljünk, hogy a kávéporra ne öntsünk 80°C-osnál forróbb vizet)

Adjunk hozzá tört csokoládét.

Szórjuk meg kakaóporral és feketeborssal.

Tegyünk a tetejére kevés tejből készült meleg krémet, majd az egészet szórjuk meg újra kakaóporral.

 

Hozzávalók (1 adaghoz):
1 adag eszpresszó (a kávé erősségét a ganoderma Black Coffee mennyiségével tudjuk szabályozni – én 1/3 tasak kávéval készítem)

1 adag sötét csokoládé pehely

Keserű kakaópor

Fekete bors

Forró tejszín

 

Jó kávézást!

Eredeti recept és kép: Lavazza

Gelato meglepetés az Ünnepekre a Lavazzatól

Kávés oldal révén nem ritka, hogy más kávéval foglalkozó oldalakkal is kapcsolatba  kerülünk, és szerencsére az sem ritka , hogy egy-egy kávés receptet is megosztanak velünk. Most egy ilyen receptet szeretnék veletek is megosztani. Kiváncsian várom a véleményeteket és tapasztatlataitokat.

A Lavazza Training Centerben készült édesség az innováció és a hagyomány találkozása. A világ egyik legjelentősebb nemzetközi kávéműhelyében készült Guido Gobino csokoládékészítő mester által megálmodott klasszikus olasz “Colomba Pasquale” húsvéti sütemény kávéval és csokoládéval kombinált receptje egyedülálló.

A rendkívül gazdag desszert friss és egyszerű alapanyagokból készül. A mandula és a narancs, valamint a klasszikus fagylaltnál krémesebb és jellegzetesen könnyű állaga a rászórt sós mandulával egy különleges ízélményt nyújt.

A LAVAZZA HÚSVÉTI GELATO RECEPTJE

Hozzávalók:

  • 10 dkg Colomba sütemény (Olasz mandulás narancsos kalács)
  • 20 dkg tojássárgája (kb. 12 db)
  • 225 ml tej
  • 275 ml tejszín
  • 5 dkg cukor

A tetejére:

  • 5 dkg sózott pörkölt mandula
  • 0,6 dkg csokoládé pehely
  • 0,2 dkg kávépor

 Elkészítés:

Forraljuk fel a tejet és a tejszínt, majd verjük fel a tojássárgát a cukorral.

Adjuk hozzá a tejet a tojáshoz, és folyamatos kevergetés mellett főzzük, amíg a hőmérséklete eléri a 90 °C-ot.

Morzsoljuk bele a Colomba süteményt és keverjük el teljesen.

A keveréket tegyük fagylaltkészítőbe és készítsük el a Colomba fagylaltot.

Keverjük össze a csokoládé pelyhet a kávéporral, ezzel szórjuk meg a fagylalt tetejét, végül adjuk hozzá a mandulát.

 

Természetesen ezt a kávékülönlegességet is elkészítheted ganodermás kávéval.

 

Lavazza húsvéti fagyi meglepetés kávéval

Ganoderma kávés latte macchiato készítése

Ganoderma kávés latte macchiato készítése saját kezűleg otthon. Azt gondolnánk, hogy a latte macchiato elkészítése nehéz feladat, de ha betartunk pár alapvető szabályt mi magunk is könnyedén elkészíthetjük akár otthon is.

Mi is az latte macchiato?

A latte macchiato eredeti olasz recept, jelentése: foltos tej. A meleg tej és a krémes tejhab olyan egyedülálló ízt kölcsönöz a kávénak, amelyért a legnagyobb ínyencek is rajonganak.

Ganoderma kávés latte macchiato elkészítése otthon

Ha otthon szeretnénk elkészíteni a saját kedvenc latte macchiato-nkat, akkor nagyon egyszerűen és gyorsan meg tudjuk csinálni.

Az alapanyagokon kívül csak egy kézi tejhabosítóra van szükségünk.

Ganoderma kávés latte macchiato hozzávalók:

  • 1-1,5 dl zsíros tej (2,8% vagy 3,5%-os)
  • 1 tasak DXN Lingzhi Black Coffee
  • ízlés szerint ízesítéshez cukor, édesítő

Ganoderma kávés latte macchiato elkészítése:

Melegítsük meg a tejet (nem kell túl forróra), majd öntsük egy magas falú pohárba. És máris jöhet a tej felhabosítása. Verjük fel a tejet, míg szép buborékmentes kemény tejhabot nem kapunk.

Ha ezzel megvagyunk, készítsük el a ganodermás kávét. Érdemes egy kiöntőbe elkészíteni, így könnyebben tudjuk majd a tejhabra önteni. Tegyünk egyharmad tasak kávét a kiöntőbe majd adjunk hozzá egy kicsi (kb 1/2 dl) max 80°C-os vizet (így nem égetjük meg a ganodermát a kávéban).

Keverjük össze és óvatosan öntsük rá a tejhabunkra.

Míg elkészítettettük a kávét addig volt ideje leülepedni a tejhabban a tejnek, így a kávé szépen a tej és a tejhab közé fog ékelődni, kialakítva az igazán vonzó foltos tejet, azaz a ganoderma kávés latte macchiato-t.

 

A ganoderma kávés latte macchiato habos krémes tejes íze a ganoderma kávéval igazán csodálatos és finom párosítás.

 

Jó kávézást!

 

Ganoderma kávés latte macchiato video

Kubai kávé ganoderma kávéból

Kubai kávé alatt általában a Kubában termesztett kávéra gondolunk, azonban kevesen ismerjük a kubai kávét. A kubai kávé könnyen és gyorsan elkészíthető, és nem utolsó sorban igazán különleges kávéital. Ganoderma kávéval történő elkészítése során még a hosszadalmas hűtési idő is jelentősen csökkenthető.

Kubai kávé Hozzávalók:

(2 pohár kubai kávéhoz)

  • 450 ml frissen elkészített ganoderma kávé
  • 50 g porcukor
  • 6 cl fehér rum
  • 4 teáskanál limelé (zöld citrom leve)
  • 100 g tejszínhab
  • díszítéshez őrölt kávéba forgatott lime szelet

 

A kubai kávé elkészítése ganoderma kávéval:

Elkészítési idő: 10 perc (plusz a hűtés)

 

Egy tasak DXN ganoderma kávét öntsünk hozzá 450 ml max. 80°C-os vízhez, és keverjük el benne a porcukrot, majd hűtsük le.

TIPP: – Ha hidegebb vizet öntünk a ganoderma kávéhoz, akkor is el tudjuk keverni a kávét csak tovább kell kevergetni, viszont nem kell annyit hűteni.

Adjuk hozzá a rumot és a limelevet és töltsük poharakba.

Díszítésnek egy kanál tejszínhabot tegyél a ganodermás kubai kávé tetejére, és őrölt kávéba mártott lime karikát tűzzél a pohár szélére.

 

Máris kés a kubai kávé ganoderma kávéból. Fogyaszd egészséggel ezt az igazán frissítő és jókedvet hozó kávé italt!

Válogass más ganoderma kávés receptjeink közül!

 

Kubai kávé átlagos tápértéke:

(2 pohárra vetítve)

  • 430 kcal
  • 1800 kJ
  • 2g fehérje
  • 16g zsír
  • 52g szénhidrát

 

forrás: www.lecker.de  – fotó: Ahnefeld, Andreas

DXN ganoderma kávés Tiramisu pohárdesszert

Ha kávés édességről beszélünk, szinte mindenkinek eszébe jut a Tiramisu desszert. Most egy nagyon finom receptet fogok megosztani, amely nem csak finom, de egészséges is, hiszen cukormentes.  Ez a DXN ganoderma kávés Tiramisu. Köszönjük a receptet és a képeket a desszertszoba.hu-nak.

DXN ganoderma kávés Tiramisu pohárdesszert

A tiramisu mindig jó választás, ha egy finom desszertet akarunk készíteni, és ráadásul nem is nagy ördöngösség az egész csak arra kell figyelni, hogy az alapanyag jó minőségű és friss legyen. Ha pedig szeretnénk egy kicsit elegánssá varázsolni a desszertünket, rétegezzük pohárba a tiramisut.

Kicsit módosítottam most az alaprecepten, amit használni szoktam (ami egyébként a Szarvasi mascarpone doboz belsejében található) és az egyik fő alkotórészt, a babapiskótát kicseréltem zabpehelyliszttel készült piskótatésztára. A végeredmény persze nem teljesen olyan mintha babapiskótával készítenénk, mert a sima piskóta a ganoderma kávét jobban felissza és így az álaga puhább és omlósabb lesz.

Azonban ízében ugyanúgy megmarad tiramisunak és még pluszban ott van a tudat, hogy egy egészségesebb desszertet eszünk. Természetesen el lehet készíteni babapiskótával is a receptet.   

 

Ganoderma kávés Tiramisu pohárdesszert Hozzávalók:

a piskótához, babapiskóta helyett:
3 tojás
3 dkg eritriol
6 dkg zabpehelyliszt
 
a krémhez:
3 tojás
2 ek. mandulalikőr
2 ek. xilit
250 g mascarpone
 
a kávéhoz:
3 kk. dxn ganoderma kávé – Lingzhi Black feketekávé
2 kk. xilit
1 ek. mandulalikőr
2 dl víz
0,5 dl tej
 
a tetejére cukrozatlan kakaópor
 

DXN ganoderma kávés Tiramisu pohárdesszert elkészítése:

Először elkészítjük a piskótát, amihez a tojásokat gépi habverővel felverjük, hozzáadjuk kanalanként az eritriolt, majd kézi habverővel hozzákeverjük a zabpehelylisztet.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, lehetőleg olyan méretű tepsit, amiben nem lesz túl magas a piskótánk és beleöntjük a masszát. Hasonló magasságú legyen, mint egy babapiskóta. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kisebb négyzet alakú darabokra vágjuk.

A dxn ganoderma kávéból, és a max 80°C-os meleg vízből és a két teáskanál xilitből elkészítjük a kávét, majd hozzákeverünk egy evőkanál mandulalikőrt és a tejet.

A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a xilittel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a mandulalikőrt (vagy rumot, attól függően, kinek mi van otthon) és egyneművé keverjük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a mascarponés masszába forgatjuk.

Rétegezzük poharakba a tiramisut. Ehhez a  piskótakockákat éppen hogy belemártjuk a tejeskávéba és a poharak aljába tesszük, egy-két kanállal rákanalazunk a mascarponés krémből, majd néhány kávéba mártott piskótadarab következik ismét amit befedünk krémmel.

Ha minden poharat megtöltöttünk, szórjuk meg a tetejét kakaóporral. Lehűtve tálaljuk.

A DXN ganoderma kávét innen tudod beszerezni: www.cafegano.eu/termekek

forrás, és képek: desszertszoba.hu