KÁVÉ

A hosszú kávé készítésének titka!

A hosszú kávé és a hosszú kávé készítése alatt alapvetően nem biztos, hogy ugyanazt értjük. Ugyanis Többféle úgynevezett hígabb, vagy szebben fogalmazva hosszabb kávét ismerünk.

A hosszú kávék fajtáji

americano coffee
Forrás: Pinterest

A hosszú kávé

A hosszú kávé alapvetően ugyanannyi kávéból készül, mint az eszpresszó, de a főzés során kb 2-szer annyi vízzel főzzük le, így a főzési ideje is kétszer annyi lesz, és ezzel együtt természetesen a mennyisége is nő (kb. 50-150ml).

Americano – Amerikai kávé

Az amerikai kávé is egy gyengébb, hosszabb kávé, de itt egy kicsit más az eljárás. Ugyanis alapból egy sima eszpresszó készül, amit felöntünk vízzel. Ezt már egy fokkal nagyobb csészében, szinte bogrében szolgáljuk fel, hiszen ennek a mennyisége kb 250-350 ml.

A hosszú kávé készítése otthon

Ha otthon hosszú kávét szeretnénk készíteni, és mondjuk a kávéfőző nem alkalmas a vízmennyiség szabályozására, akkor többnyire csak az americano elkészítésére van lehetőségünk. Persze itt is önthetünk kevesebb vizet az eszpresszóhoz, de az mégsem igazi hosszú kávé.

Amennyiben szabályozni tudjuk a víz mennyiségét, egyszerűen csak kétszer annyi vízzel kell lefőznünk az őrölt kávénkat. Azért itt meg kell jegyezni, hogy ebben az esetben nem árt ha kicsit durvábbra van őrölve.

hosszú kávé
Forrás: Pinterest

Ahogyan én készítem a hosszú kávémat

Személyes kedvencem egyébként az americano. Tetszik, ahogy a kávét tudom kortyolgatni. Van időm kiélvezni a kávé ízét, és nem csak felhörpintem. Jó, jó, igaz az eszpresszót is lehet kortyolgatni, de azért mégsem annyi ideig.

Azt is be kell vallanom, hogy instant kávéból készítem a hosszú kávémat. Igazából azért instant kávéból, mert az én kávém ganoderma gombát is tartalmaz, amit, ha nem szeretnénk megégetni csak 80°C-os vízzel forrázhatom le.

Mivel a kávénak is fel kell oldódnia és a gombának sem szabad megégnie ezért az én ganodermás kávémban finomra őrölt arabica kávé van.

A fentiekből kifolyólag nekem a hosszú kávé elkészítési módja szinte megegyezik az americano elkészítési módjával, csak a víz mennyisége a különbség, és mivel imádom kortyolgatni így nagyobb mennyiséget is készítek belőle.

 

A ganoderma kávé elkészítése, ahogyan én szeretem.

 

Jó hosszú kávézást!

 

Bertalan

Imádom a kávét, egyszerűen a rabja vagyok, az íze mellett az pár nyugodt percet is kedvelem, amíg az ember megissza a kávéját. Amióta ganoderma kávét iszom tele vagyok energiával és frissességgel, élvezem, hogy rengeteg mindenre van időm, azáltal, hogy pénzt is keresek a kávézással egyre több álmom tudom valóra váltani.

Minden vélemény számít! Kíváncsi vagyok a tiédre is.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .