KÁVÉ

A kávé világnapja: Szeptember 29.

A kávé világnapja: Minden év szeptember 29-én ünnepeljük mi magyarok a kávé világnapját.

A ganoderma kávéval foglalkozó oldalként mi sem mehetünk el szótlanul e neves ünnep mellett.

Honnan ered a kávé világnapja?

A kávé története és a kávé felfedezése időszámításunk előttre tehető. Az hogy a mindennapi feketénket meg is ünnepeljük az csak a nyolcvanas évek elején indult el Japánjából. A kezdeményezés azt szorgalmazta, hogy  minden év szeptember 29-én ünnepeljük meg a mindennapi kávénkat.

Mikortól tartjuk meg a kávé világnapját?

A japánból indult a kezdeményezés 1983-ban. Amit később több ország is követett. Kanadában 1997-ben, míg Amerikában 2005, Indonéziában 2006-ban és Tajvanon 2009-ben ünnepelték, és rendezték meg az első ízben a kávé napját. A különböző országokban más-más hónapokban rendezték meg a kávé fesztivált.

A kávé világnapját hivatalosan 2009 óta ünnepeljük meg a föld számos országában, mégpedig többnyire szeptember 29-én.

Mi történik a kávé világnapján?

Azon kívül, hogy ünnepeljük a mindennapi kávénkat és kávékultúránkat, sok kávézó kedvezményes kávékóstolókkal, különleges fajtakóstolókkal, és finomabbnál finomabb kávékkal várják a kávézó vendégeiket.

Sokszor egyetlen kávé áráért egy egész sor kávét kóstolhatsz végi a kávé világnapján, származzon az Amerikából, Afrikából, vagy Ázsia legjobb kávéültetvényeiről.A kávé világnapja

A kávé világnapja világszerte

Ugyan nálunk és a legtöbb országban szeptember 29-én tartják a kávé világnapját, de nincs ez minden országban így. Néhány példa, hogy hol mikor ünneplik a kávét és a kávé világnapját:

 • Április eleje – Kína
 • Május 6. – Dánia
 • Május 24. – Brazília
 • Június 27. – Kolumbia Día del Café
 • Szeptember első szombatja – Németország
 • Szeptember 12. – Costa Rica
 • Szeptember 19. – Írország
 • Szeptember 20. – Mongólia
 • Szeptember 28. – Svájc
 • Szeptember 29. – Ausztrália, Kanadában, Skócia, Anglia, Etiópia, Magyarország, Malajzia, Új-Zéland, Norvégia, Dél-Afrika, Svédország, Egyesült Államok, Japán, Ausztriában, Románia, Fülöp-szigetek, Tajvan.
 • Október 1. – Japán, Sri Lanka

 

Azt azért hozzá kell még tenni, hogy ez csak egy nap az évből. És aki igazán kedveli a kávét, mint ahogyan én is annak nem csak a kávé világnapja, hanem az év mindennapja ünnep. Élvezzük hát az év mindennapján a kedvenc kávénkat, és ünnepeljük a kávé világnapját szeptember 29-én!

 

forrás: Wikipedia, gportal.hu

Bertalan

Imádom a kávét, egyszerűen a rabja vagyok, az íze mellett az pár nyugodt percet is kedvelem, amíg az ember megissza a kávéját. Amióta ganoderma kávét iszom tele vagyok energiával és frissességgel, élvezem, hogy rengeteg mindenre van időm, azáltal, hogy pénzt is keresek a kávézással egyre több álmom tudom valóra váltani.

Minden vélemény számít! Kíváncsi vagyok a tiédre is.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .