10 megdöbbentő koffeines termék – Gondoltad volna?

Van olyan koffeines termék, amiről nem is gondoltuk volna, hogy koffeint tartalmaz. Jó néhány koffeines terméket ismerünk, mint például a kávé, a kóla, vagy az energiaitalok.

Jó néhány olyan koffeines termék is van, amiről nem is gondoltuk volna, hogy koffeint tartalmaz. Azonban ezekről is jó, ha tudunk. Hogy megértsük a testünk reakcióit, illetve ne legyen túlzott a napi koffeinbevitelünk.

1. Koffeines termék a Koffeinmentes kávé

Azt tudjuk, hogy a kávéban van koffein. Azt is tudnunk kell, hogy a koffeinmentes kávé sem 100%-osan koffeinmentes. Az is tartalmaz koffeint, csak jóval kisebb mennyiségben, mint a normál kávé. Ez alapvetően a koffeinmentes kávé készítésének technológiájából is adódik. Koffeines termék a koffeinmentes kávé is, melynek készítése során nem tudják a teljes koffeintartalmat kivonni a kávékból.

Ez jó választás azoknak, akik a kávézás örömért és nem annak hatásáért kávéznak.

2. Szénsavas üdítők

koffeines termék - üdítőA kóláról köztudott, hogy nagy mennyiségben tartalmaz koffeint. Azt viszont kevesen tudják, hogy nem csak a kóla, hanem más szénsavas üdítők is tartalmaznak koffeint. Van olyan, amelyik csak pár milligrammal kevesebb koffeint tartalmaz, mint a kóla.

3. Csokoládé

Mivel a kakaóbabban is természetes formában megtalálható a koffein, ezért talán az sem meglepő, hogy csokoládé is koffeines termék. Ennek mértéke természetesen a kakaótartalomtól is jelentősen függ. Ugyanis a nagyobb kakaótartalmú étcsokoládék nagyobb mennyiségben tartalmaznak koffeint, mint a kisebb kakaótartalmú tejcsokoládék. Az előbbi akár egy pohárnyi kóla koffeintartalmával is vetekszik.

4. Jégkrém

koffeines termék - csokis jégkrémEzek után az sem meglepő, hogy csokit vagy kávét tartalmazó jégkrémben is megtalálható a koffein. Sok jégkrém készítő kávét is használ ízfokozóként, így a jégkrémek koffein tartalma sem lebecsülendő. Azok egy részei is a koffeines termékek közé sorolható.

5. A fogyasztó tabletták is koffeint tartalmaznak

Koffeines termék a fogyasztó tabletták nagy többsége is. A gyártók előszeretettel alkalmazzák a koffeint, mivel az gyorsítja az anyagcserét. Nem meglepő, hogy akár 10-12 adag kávénak megfelelő koffeinmennyiséget is tartalmazhat olykor egy-egy tabletta. Bár köztudott, hogy a tabletták önmagukban nem elegendőek a tartós és jelentős súlycsökkentésre.

6. Fájdalomcsillapító

A fájdalomcsillapítók is kis mennyiségben koffeines termékek. Szerencsére ezek a pirulák hatékonyan lépnek fel a fejfájás ellen.

7. Izoitalokban is megtalálható a koffein

koffeines termék - energiaitalA sportolás kellékeként említhető izoitalok is koffeint tartalmaznak. Ugyanis a koffein stimuláló hatással van a mozgásra és a sportolásra. A koffein fogyasztása javítja a fizikai teljesítményt és annak intenzitását. Ezek közül is érdemes azonban a természetes formában megforduló koffeintartalmú italok fogyasztása.

8. Alkoholos energiaital

Az energiaitalról köztudott, hogy koffeint tartalmaz. Így nem meglepő, ha ennek alkohollal házasított formájánál is megtaláljuk a koffeint. Sokszor azonban ezekben is extra mennyiséget találunk a jobb hatás elérése érdeke miatt. Érdemes ezekkel is óvatosabban bánni.

9. Napraforgómag is koffeines termék

koffeines termék - napraforgómagNem is gondoltad volna, hogy a napraforgómag is koffeint tartalmaz. Igen a szotyi is koffeintartalmú, bár sokkal egészségesebb, mint az energiaital, ugyanis a napraforgómag természetes formában tartalmaz taurint, gingsenget, és még B6- és E vitaminokban is gazdag. Ennek ellenére a szotyi fogyasztását sem érdemes túlzásba vinni, nemcsak a túlzott koffein, de a túlzott olajtartalma miatt sem.

10. Instant reggeliző kásák

Gondoltad volna, hogy a reggeliző kásák is koffeint tartalmaznak? Meglehetősen praktikus és gyors elkészítési módja a reggelinek, hiszen csak tejet kell önteni hozzá. Azonban ettől az élelmiszertől nem kell megijednünk, hiszen a koffeintartalma kb. egy csésze kávénak megfelelő mennyiséget tartalmaz.

 

Az itt felsorolt élelmiszerektől, koffeines termékek többségétől nem kell megijedni. Többségükben nem a koffeintartalom az, ami miatt éppen egészséges, vagy egészségtelen. De nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, hogy mit eszünk vagy iszunk, főleg ha kávézunk is. Az így összeadódó koffeintartalom magyarázat lehet az éberségünkre, vagy a testünk koffeinre adott válaszaira.

 

Szeretnél tiszta forrásból származó koffeint? Fogyaszd te is az egészséges, ganoderma kávét!

 

forrás: http://wellnesscafe.hu

Bertalan

Imádom a kávét, egyszerűen a rabja vagyok, az íze mellett az pár nyugodt percet is kedvelem, amíg az ember megissza a kávéját. Amióta ganoderma kávét iszom tele vagyok energiával és frissességgel, élvezem, hogy rengeteg mindenre van időm, azáltal, hogy pénzt is keresek a kávézással egyre több álmom tudom valóra váltani.

Minden vélemény számít! Kíváncsi vagyok a tiédre is.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .