GANODERMA

10+1 ganoderma érdekesség

A Ganoderma jótékony hatásáról bizonyára már sok mindenki hallott. Lehet, hogy néhány ganoderma érdekesség már ismert is a számodra, de jöjjön most 10 +1 olyan titok, amit mindenképpen érdemes tudni a ganodermáról.

Tudtad-e?  10+1 ganoderma érdekesség:

1. A ganoderma gyógygombáknak közel 100 alfaja létezik.

A ganoderma nemzetségbe tartozó gombák főként a trópusokon élő gombafaj. Alfajainak száma közel 100-ra tehető. Jelen ismeretek szerint a fajokat hat fő csoportra osztjuk.

2. Magyarországon is megterem a ganoderma.

ganoderma érdekességA közel száz alfajból, néhány hazánkban is megtalálható. Ilyen például a Ganoderma lucidum, mely tápnövényként elsősorban a tölgyfákat kedveli. Azonban a vadon élő fajok korára és növekedésére nehéz pontos információt kapni ezért annak begyűjtése is kérdéses, hiszen annak minőségellenőrzése szinte lehetetlen.

3. Hazánkban milyen néven ismerik a ganodermát?

A nálunk is megtalálható a ganoderma gomba egyik alfaja, amint már említettük a Ganoderma lucidum, melyet vöröses színe és fényes felülete miatt pecsétviaszgombának is neveznek. Az nálunk megtalálható Pecsétviaszgomba megegyezik az Ázsiában már évezredek óta ismert Ganoderma lucidummal.

4. A ganoderma gyógygombát több mint 4000 éve ismerik?

A távol keleti országokban és azok gyógyászatban már négy évezred óta ismerik, és használják a ganodermát. Jelentősége a ginszeng-hez hasonló. Ázsiában főként a Ganoderma lucidum a legkedveltebb alfaja a ganoderma nemzetségű gombáknak.

5. A keleti gyógyításban fontos szerepe van a megelőznek.

A keleti gyógyításban főként a megelőzésben használják a gyógygombákat, de az nem azt jelenti, hogy a beteg szervezeteken nem alkalmazható. A gyógygombák elsősorban az immunrendszerünket támogatják, és maga az immunrendszerünk az ami leküzdi a betegségeket.

6. Több mint 400 vegyületet tartalmaz a ganoderma?

A ganoderma gombák közel 400 bioaktív aktív vegyületet állítanak elő. Főként terpenoidokat, szénhidrátokat, proteineket, nukleoidokat, és egyéb vegyületeket. A micéliumra jellemző vegyületek a terpenoidok, a lanktonok, alkaloidok, poliszacharidok és szerinek.

7. Nem mindegy milyen idősen „szüretelik” le a ganodermát.

ganoderma érdekességA Ganoderma lucidumot a DXN-nél 18 napos és 90 napos korában szüretelik. A 18 napos szüretelésűt Ganocelium GL néven forgalmazzák és főként a gyógyításban a szervezet erősítésében nyújt nagy segítséget. Míg a 90 napos szüretelésű ganodermát a Reishi Gano RG néven ismerhetjük. Ezek főként a szervezet méregtelenítésében, tisztításában kapnak fő szerepet.

8. A ganoderma gombákat hideg levegővel szárítják.

Azért, hogy a ganoderma gombákban található összes értékes összetevőt, valamint a különösen értékes spórákat is megőrizzék, a termőtestet hideg levegővel szárítják, majd az így megszárított gombát kíméletesen porítják. Az így kapott por tartalmazza a ganoderma spórát is.

9. A termesztett ganodermák mellett vadon élőt ganoderma gombákat  is tartanak.

A termesztett ganodermák mellett vadon élő ganodermákat is nevelnek. Folyamatosan figyelik a ganoderma állományt és vizsgálják a vadon élő egyedeket is, ezzel elkerülve a belterjességet és biztosítva a gombafaj megújulását.

10. A gombákat függesztve termelik.

ganoderma kávéA gombákat egy fedett tárolóban, biztosítva a szükséges páratartalmat és hőmérsékletet függesztve előre összeállított termőzsákokban nevelik. Ezáltal megvédve őket a nemkívánatos kár és kórokozók ellen.

+1. A ganodermát kávéba keverve lúgosító kávét kapunk.

És még egy ganoderma érdekesség: A ganoderma lucidum port instatnt kávéba keverve a ganoderma jótékony hatása miatt a kávénak lúgosító hatást kölcsönös, így azok is fogyaszthatják, akik orábban a savas érzés miatt nem tudták a korábbi kávéjukat meginni.

A finom ganoderma kávékhoz te magad is hozzájuthatsz.

képek forrása: wikipedia.org

Bertalan

Imádom a kávét, egyszerűen a rabja vagyok, az íze mellett az pár nyugodt percet is kedvelem, amíg az ember megissza a kávéját. Amióta ganoderma kávét iszom tele vagyok energiával és frissességgel, élvezem, hogy rengeteg mindenre van időm, azáltal, hogy pénzt is keresek a kávézással egyre több álmom tudom valóra váltani.

Minden vélemény számít! Kíváncsi vagyok a tiédre is.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .