Az étrend kiegészítő

Nemrég találkoztam egy érdekes cikkel az étrend kiegészítőkről. Mivel a ganorema gyógygomba, a cordyceps és a spirulina is étrend kiegészítő gondoltam megosztom veletek is ezt az velős kis tartalmat:

Az étrend kiegészítők a hagyományos étkezés kiegészítésére szolgáló, vitamin, ásványi anyag, vagy más élettani hatással rendelkező anyagok.
Míg annak idején csak pezsgőtabletta formájában volt kapható, ma már rágótabletták, kapszulák, cseppek és porok formájában is találunk a patikák és boltok polcain egyaránt. Van amelyik csak egyféle, például C-vitamint, míg más étrend kiegészítő kombináltan tartalmaz vitamint és ásványi anyagokat.

étrend iegészítőTáplálkozásunk és fizikai munkánk jelentősen megváltozott az elmúlt száz évben, zöldséget és gyümölcsöt nyersen már alig fogyasztunk. Az élelmiszer boltokban kapható ételek káros anyagait még felsorolni is nehéz volna. Bármennyire próbálunk az egészséges életmód jegyében élni, nem tudjuk a megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminokat és ásványi anyagokat bevinni és szervezetünk szükségleteit kielégíteni.

Étrend kiegészítőnk hatóanyaga ne legyen szintetikus, fölösleges adalék anyagokat se tartalmazzon.
Ne lépjük túl a napi ajánlott mennyiséget!
Piacon és interneten keresztül ne vásároljunk!

Az étrend kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott és változatos étrendet!

A www.oeti.hu weboldalán megtalálhatjuk:
étrend kiegészítőként nem javasolt gyógynövények listáját,
a hatályos jogszabályokat,
nyilvántartásban szereplő étrend kiegészítők listáját

forrás: http://mivelle.hu/etrend-kiegeszito/

Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy tényleg csak ellenőrzött forrásból vásároljunk étrend kiegészítőt. Ilyen ellenőrzött forrás a az a webáruház, ahol mi is vásároljuk a ganoderma spirulina, és egyéb étrend kiegészítőnket.

 

Bertalan

Imádom a kávét, egyszerűen a rabja vagyok, az íze mellett az pár nyugodt percet is kedvelem, amíg az ember megissza a kávéját. Amióta ganoderma kávét iszom tele vagyok energiával és frissességgel, élvezem, hogy rengeteg mindenre van időm, azáltal, hogy pénzt is keresek a kávézással egyre több álmom tudom valóra váltani.

Minden vélemény számít! Kíváncsi vagyok a tiédre is.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .