EGÉSZSÉGGANODERMA

Gyógygomba kivonat  – Egészség a mindennapokban

Gyógygomba kivonat – Szinte észrevétlenül válik mindennapi életünk részévé. De mi is az a gyógygomba kivonat pontosan? Milyen szerepük van a mindennapjainkban, és mire valók valójában? Ismerjünk meg néhány tippet, javaslatot azok szedéséhez. 

Fogalmak:

Ahhoz, hogy értelmezni tudjuk a gyógygomba kivonat-ot mint szóösszetételt értelmeznünk kell néhány fogalmat.

Kivonat:

A teljes (főként írott mű) anyagának csak a lényeges dolgokat megadó összegzése, amely nem adja meg az összes részletet – összefoglalás, áttekintés

Gyógygomba:

ganoderma gyógygombaEddig a gombákat és azok többségét tápláléknak tekintettük, pedig a világ számos részén már évezredek óta használják, gyógyításra illetve megelőzésre. Ezen jótékony hatásokat a nyugati orvoslás is egyre jobban elismeri, illetve a folyamatos kutatások egyre-másra megerősítik ezen évezredes tapasztalatokat.

A gombák azon csoportját, melyeknek egészségmegőrző, illetve gyógyító hatásokat tulajdonítunk azokat gyógygombáknak is nevezzük.

Gyógygomba kivonat:

A gyógyító gombák jótékony hatásainak felhasználásához a gombatestből kivonják az értékes összetevőket, amik a gyógygomba kivonat-nak is nevezzük. Ezen kivonatoknak számos felhasználása lehetséges. Erre egyik nagyon jó példája a ganoderma gyógygomba kávéval való házasítása, melyről a DXN kávé – több mint egy kávé cikkünkben már korábban írtunk.

A gyógygombák melyből gyógygomba kivonat is készül

A gyógygombák jelentős része gyógygomba kivonat-ként kerül a végfelhasználókhoz.  Ennek egyik oka, hogy így biztosítható a folyamatos és egységes hatóanyag tartalom.

lions mane - süngombaLegfontosabb gyógygombák:

 • Ganoderma vagy más néven Pecsétviaszgomba, vagy Reishi
 • Cordyceps vagy kínai hernyógomba
 • Lion’s Mane vagy oroszlánsörény gomba
 • Maitake, vagy más néven bokros gomba
 • Shiitake gomba
 • Brazil csiperke
 • Gyapjas tintagomba
 • Júdás füle
 • Chaga gomba

Gyógygomba kivonat alkalmazása

A gyóggomba kivonatok jótékony hatásuk miatt előszeretettel alkalmazzák megbetegedett szervezetek „gyógyítására”. Szerencsére elég sokan kezdik felismerni a megelőzés fontosságát, így sokan már úgymond egészségesen is szedik. Persze a gyógygomba kivonatoknak ilyenkor is van érezhető hatása. Frissesség, nyugodtabb alvás, vérnyomás csökkentés, és még sorolhatnám napestig.

Ha többet szeretnél megtudni a ganoderma, vagy a cordyceps, de akár az oroszlánsörény gomba jótékony hatásairól, olvasd el korábbi cikkeinket.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a gyógygomba kivonat nem túladagolható, így napi rendszerességgel szedhető. Nincs káros mellékhatása.

A gyógygomba kivonat magas és azonos minőségben tartása miatt ezeket, por, kapszula, vagy tabletta formájában forgalmazzák.

Ezeket a kapszulákat azonban gyakran elfelejtjük bevenni, viszont az emberek több mint 80 százaléka kávézik, ezért szokták elterjed annak kávéval való házasítása. Ezt főként a ganoderma gyógygomba kivonat tekintetében igaz. Így elkészítették a finom és egészséges ganoderma kávét.

Gyógygomba kivonatok fontossága a megelőzésben

Mint ahogyan korábban is említettem egyre fontosabbá válik a mindennapjainkban a megelőzés. Ugye sokkal egyszerűbb és gazdaságosabb az autót is rendszeresen szerelőhöz vinni és karbantartani, mint kivárni amíg el nem romlik esetleg a hibával még nagyobb árt okozva. Nincs ez másként a szervezetünkkel sem. Persze könnyű azt mondani, hogy nincs nekem semmi bajom. Ezért javasolt a rendszeres szűrővizsgálat és a gyógygomba kivonat, mint táplálék-kiegészítő rendszeres szedése is.

Tippek javaslatok gyógygomba kivonat szedéséhez

 • ganoderma gyógygomba kivonatLegegyszerűbb módja a gyógygomba kivonat szedéséhez a kapszula formátum. Ez egyenlő adagokban elosztott, kiporciózott napi adagok.
 • Érdemes egy-egy gyógygomba kivonatot legalább egy hónapig szedni, hogy érezzük jótékony hatását. Ahhoz, hogy vérképünkben is megjelenjen a pozitív hatása 3-4 hónap rendszeres
 • Problémától függően nap egy kapszulától akár napi több tíz kapszula szedése is lehetséges, azonban azok már súlyos problémák esetén ajánlott. Ezért mielőtt azt elkezdené, mindenféleképpen konzultáljon egy ganoterapeutával. Ha gondolja ebben is tudunk segíteni.
 • Gyerekeknél, vagy aki nem tudja a kapszulát lenyelni akár az italába (vagy akár a levesébe) is belekeverhető a kapszula egyszerű kinyitásával, vagy a por formátum alkalmazásával.
 • Fontos, hogy a kapszulák szedése nagyobb dózis esetén is a fokozatosság elvén alapuljon. Eleinte egy-egy kapszulával kezdve, majd fokozatosan növelve a dózist.
 • Vannak inkább tisztító gyógygomba kivonatok, és vannak amelyek inkább támogató rendszerűek. Ezért érdemes ezeket figyelembe való szedéskor. Például a ganoderm RG gyógygomba kivonat-ot ami a szervezet tisztításában segít érdemes este bevenni, így éjszaka nyugodtan tud dolgozni. Míg a gynoderma GL gyógygomba kivonatot, vagy a Cordyceps, vagy akár a Lion’s Mane oroszlánsörény gyógygomba kivonatokat érdemes reggel rögtön felkelés után egy nagy pohár vízzel bevenni, hiszen ezek támogatják az immunrendszerünket, vitalizálnak, serkentik az agyműködést így jobban ki tudjuk használni jótékony hatásukat nap közben.

FONTOS!

 • Ne ijedjünk meg ha elkezdjük szedni a gyógygomba kivonatokat és szokatlan reakciókat észlelünk. Ha fokozatosan kezdjük is a gyógygomba kivonat szedését akkor is előfordulhat olyan, hogy szervezetünk rögtön reagál. Mivel a gyógygombák a gyógynövényekhez hasonlóan először felerősítik a problémákat, és csak utána kezdik el jótékony hatásukat kifejteni, előfordulhatnak romlásra utaló tünetek, fejfájás, hasmenés, álmosság, gyakori vizelés. Ezért ha ilyet tapasztalunk, szedjük továbbra a gyógygomba kivonatot és igyunk sok tiszta vizet illetve szedjünk extra adag C vitamint. Ha a tünetek néhány napon belül nem változnak egyeztessünk a kezelőorvosunkkal.

Ha szeretnéd te is gyógygomba kivonatot vásárolni látogass el a web áruházunkba, és próbáld ki még ma!

forrás: cafegano.eu

<

p style=”text-align: justify;”>képek forrása: wikimedia.org

Bertalan

Imádom a kávét, egyszerűen a rabja vagyok, az íze mellett az pár nyugodt percet is kedvelem, amíg az ember megissza a kávéját. Amióta ganoderma kávét iszom tele vagyok energiával és frissességgel, élvezem, hogy rengeteg mindenre van időm, azáltal, hogy pénzt is keresek a kávézással egyre több álmom tudom valóra váltani.

Minden vélemény számít! Kíváncsi vagyok a tiédre is.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .