EGÉSZSÉG

Az orvoslás törvényei

Ganoderma kávéval foglalkozó oldal révén nem mehetünk el az egészség, és így a gyógyítás és orvoslás mellett sem. A napokban találkoztam egy igazán jó könyvajánlással és egy TED Talks előadással, ami rávilágít a mai orvoslásra, annak hatékonyságára, de leginkább a megelőzés fontosságára.

Az orvoslás törvényei

Siddhartha Mukherjee előadásának címe: Soon we’ll cure diseases with a cell, not a pill. Ami annyit jelent, hogy Hamarosan a betegségeket sejtekkel fogjuk gyógyítani, nem gyógyszerekkel.

Nézzük meg mit is mond Mukherjee a Pulitzer díjas biológus az orvoslás jövőjéről ebben a jó kis videóban.

link: https://youtu.be/EOmYsq1AQaA

 

Az orvoslás múltja

Ahhoz, hogy megérsük a jövőt először meg kell értenünk a multat. Az orvoslás múltja olyan egyszerű, hogy 6 szóban össze is lehet foglalni.

A klasszikus orvoslás folyamata:

BETEGEK VAGYUNK

GYÓGYSZERT SZEDÜNK

ELPUSZTÍTUNK VALAMIT

A séma sikerének a titka a 100 éve bevezetett antibiotikumok, ami gyökeresen megváltoztatott mindent. Olyan természetes vagy mesterséges anyagot viszünk be a szervezetünkbe, ami rákapcsolódik a testünkben arra a mikróbára, ami a betegséget okozza, és „ráfordítja a zárat”. Mindezt olyan pontosan, hogy a korábbi halálos betegségek gyógyíthatóvá váltak (tüdőgyulladás, szifilisz, TBC …stb.)

Ez a séma annyira hatásos volt, hogy a biológia behódolt neki. Azonban látni kell, hogy a testünkben zajló több mint egymillió reakcióból az előbb említett sémával ma tudomány szerint kb. kétszázötvenet tudunk gyógyítani.

 

Az orvoslás jövője

Mi lenne, ha kicsit másképpen közelítenénk meg a dolgot, és a természetet alapul véve rávezetne minket egy újfajta gyógyításra.

Mi lenne, ha fordítva indulnánk el. A többé-kevésbé önszervező sejtből az organizmusokon át jutnánk el a környezetig. Ezzel a betegségekről alkotott képünk is megváltozna. Arra is rávilágít, hogy sok mai betegséget – a rákot, vagy akár a depressziót –, bármennyire is próbálkozunk, nem tudjuk a klasszikus orvoslási móddal gyógyítani.

Elvei alapján meg kell fordítanunk az eddigi elveinket és nem a hibás vagy rosszul működő sejtek pusztításában kell gondolkodnunk. Hanem fordítva gyógyító vagy őssejteket kell keresnünk, ami alulról építkezve a sejtek szintjéről indulva gyógyít.

Felvet néhány jövőbeli kérdést is:

A gyógyszerek sejtek lesznek a jövőben és nem tabletták?

A gyógyszereink szervek lesznek-e, amit a testen kívül hozunk létre?

És lehet-e a környezetünk a gyógyszerünk?

Minden kultúra sámánjai felismerték ez utóbbit, vagyis a környezet gyógyító hatását, de mi az antibiotikumok forradalmával elfelejtettük.

Nem az a baj, hogy nincsennek megfelelő hatékonyságú gyógyszereink a gyógyításhoz, hanem az, hogy nem sikerült még egy igazán hatékony gyógyítási látásmódot megtalálnunk.

A jövőbeli gyógyítás Mukherjee szerint nem más, mint a sejtterápiák és a környezet személyre szabása!

 

Saját véleményem

Én nem vagyok sem orvos, sem biológus, csak egy szerintem racionálisan gondolkodó ember, és úgy gondolom, hogy érdemes előre gondolkodni. A szervezetünket is érdemes gondozni, karban tartani, ahogy az autónkat is szoktuk rendszeresen szervízeltetni. Fontos a megelőzésre koncentrálni, és nem akkor pánikba esni, amikor megtörténik a baj.

Ezért is vallom azt, hogy igenis érdemes a ganoderma kávét inni, érdemes a ganoderma gyógygombát és a spirulinát szedni, amelyek segítik a sejtjeinket, az immunrendszerünket a helyes működésben. De mindenki döntse el maga, hogy miben hisz jobban, és tegyen saját belátása szerint.

Osztod a nézeteimet? Érdekel a ganoderma? Nézz körül a blogunkon, és gyere el a ganoderma web áruházunkba.

 

forrás: https://www.ted.com/talks

Bertalan

Imádom a kávét, egyszerűen a rabja vagyok, az íze mellett az pár nyugodt percet is kedvelem, amíg az ember megissza a kávéját. Amióta ganoderma kávét iszom tele vagyok energiával és frissességgel, élvezem, hogy rengeteg mindenre van időm, azáltal, hogy pénzt is keresek a kávézással egyre több álmom tudom valóra váltani.

Minden vélemény számít! Kíváncsi vagyok a tiédre is.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .