Kopi luwak kávét kóstoltunk

kopi-luwak kávé baliA Kopi luwak kávé a világ legdrágább kávéi közé tartozik. Nem mindennapi élmény ilyen kávé inni.

Kopi luwak kávé Baliról

Egy nagyon kedves barátom Bali utazásáról visszatérve meglepett egy eredeti Kopi luwak kávéval. Igazi meglepetés volt számomra. S mivel a kávé már-már a török kávéra emlékeztető módon finomra őrölt kávé formában érkezett.

Kopi luwak elkésztése

Mivel a török kávéhoz hasonló finomságú őrölt, szinte már majdnem instant kávéról van szó. A csomagoláson sajnos elkészítési útmutató nem volt. Így először ki is próbáltam csak úgy „törökösen” leforrázva majd kicsit állni hagytam. Meg kell mondjam nem győzött meg elsőre.

v60 dripperGondoltam biztos az elkészítéssel van a baj, így gyorsan be is szereztem egy V60 drippert, mert ugye a ganoderma kávéhoz csak forró vízre van szükség, és mivel már évek óta ezt iszom így eddig nem is volt kávéfőzőm.

A V60-al újra nekivágtam a kopi luwak kávé újbóli elkészítéséhez. Most már kicsit okosabban körültekintőbben és főként pontosabban.

A forró vízzel előmelegített filterrel kibélelt V60-ba 10 gramm kopi luwak kávét tettem, majd felöntöttem 160 gramm cca 87°C-os. Majd mikor az teljesen lecsöpögött már fogyasztásra is kész volt a világ legdrágább kávéinak egyike a kopi luwak kávé.

Kopi luwak kávé íze

kopi-luwak kávét kóstoltunkBár a „török”-ösen elkészített kopi luwak után is inkább kíváncsiság volt bennem az első korty kávé előtt. És ez nem volt másként a V60 dripperrel elkészített kopi luwak kávé után sem. Érezhető volt a különbség a kétféle főzés között.

A V60-al elkészített kopi luwak íze teljesen más volt mint a „törökösen” leforrázotté.

Nekem kicsit tényleg lágyabb íze volt a kopi luwak kávénak mint egy normál kávé, egyesek szerint enyhén csokis ízzel. Ez utóbbi számomra annyira nem jött át, ami lehet az elkészítésből fakadóan, de lehet az én ízlelőbimbóim miatt van.

 

Mindenesetre nem fogom leváltani a napi ganoderma kávémat erre a kávéra. Nem feltétlen az ára miatt inkább azért sem, mert most már egyre többet lehet hallani, hogy a Kopi luwak kávé elkészítése során oly fontos szerepet betöltő cibet macskákat emiatt gyakran rabságban tartják és kávéval etetve készítik el ezt a kávét.

Mindenesetre ha mégis a kopi luwak lenne a kedvenc kávéd csak ajánlani tudom a különleges erjesztési folyamattal előállított DXN Civattino Coffee-t

Bertalan

Imádom a kávét, egyszerűen a rabja vagyok, az íze mellett az pár nyugodt percet is kedvelem, amíg az ember megissza a kávéját. Amióta ganoderma kávét iszom tele vagyok energiával és frissességgel, élvezem, hogy rengeteg mindenre van időm, azáltal, hogy pénzt is keresek a kávézással egyre több álmom tudom valóra váltani.

Minden vélemény számít! Kíváncsi vagyok a tiédre is.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .