EGÉSZSÉGKÁVÉ

Zöld kávé kivonat – A fogyasztó csoda?

Nagy divat és keresett szer a zöld kávé kivonat a fogyókúrázók körében. Számos helyen és web áruházban hozzájuthatunk a zöld kávé kivont-hoz. Most azt próbáljuk kideríteni, hogy mire is jó ez pontosan, és tényleg fogyaszt-e a zöld kávé kivonat.

A zöld kávé kivonat

A zöld kávé teljesen megegyezik a normál kávéval egészen a pörkölés ellőttig. Ugyanis a zöld kávé az a kávé amit nem pörkölnek meg, így a benne lévő anyagok nem alakulnak át. Erről a zöld kávé cikkünkben részletesebben olvashatsz.

Ebből a zöld kávébabból készül a zöld kávé kivonat, amit többnyire a fogyókúra iparban előszeretettel használnak.

A zöld kávé kivonat egészségügyi hatásai

zöld kávé kivonat 2Egy 2011-es kísérlet alapján, amiben három véletlenszerű csoportban 142 részvevő segítségével tesztelték a zöld kávé kivonat hatásait. Megállapították, hogy a zöld kávé kivonat segít a fogyásban. Ezt arra alapozzák, hogy a zöld kávé egyik fő összetevője a klorogénsav. Ez az anyag zsírégető és antioxidáns hatásairól is ismert. Így csökkenti az éhségérzetet és mindenféle kellemetlen szívdobogás nélkül leszünk tőle energikusak és frissek.

Megjegyezném azonban, hogy a kísérletet az adatok megbízhatósága miatt 2014-ben visszavonták.

De arról számos fórumban is olvashatunk, hogy az aktív használók, – annak ellenére, hogy azt ígérik nekik, hogy semmit nem kell másképp csinálniuk, mint eddig, és mégis fogyni fognak – arra panaszkodnak, hogy náluk nem hat a zöld kávé kivonat.

Mások viszont pozitív tapasztalatokról tudnak beszámolni.

 Zöld kávé kivonat kedvezőtlen hatása

A vizsgálat arról is beszámol, hogy nincsen nem kívánt mellékhatás, azonban azt is meg kell említeni, hogy két tagnak abba kellett hagynia a kísérletet fejfájás és húgyúti fertőzés miatt.

A zöld kávé kivonat körüli ellentmondások

A Fortune Magazin 2014 júniusi számában az eddigi vizsgálatok a zöld kávé kivonat pozitív hatásait nagyban cáfolják.

zöld kávé kivonat 1A zöld kávé kivonat volt a tárgya egy floridai cég elleni szenátusi meghallgatásnak, amelyben a súlycsökkentő termék megtévesztő reklámja miatt indítottak.

2014-ben egy megtévesztő tanulmány módszertani hibái miatt marasztalta el a Szövetségi Kereskedelmi Bíróság ugyancsak egy floridai zöld kávé kivonatot gyártó céget.

Számos olyan fórumon találunk jó néhány olyan hozzászólást, fogyasztót, akik arról számolnak be, hogy náluk egyáltalán nem működik a közel 50% klorogénsavat tartalmazó zöld kávé kivonat.

Találunk azonban számos pozitív példát is, melyben a zöld kávé kivonat segített a felhasználónak a kívánt koplalás nélküli súlycsökkentés eléréséhez.

 

Mindenki döntse el maga, hogy ő mit választ! Inkább egy olyan „csodaszert” amely mellett ugyanazt és ugyanannyit ehet, mint eddig és mégis fogyni fog. Vagy inkább elkezdi megtanulni egy egészséges életmódot, melynek része a kissé átalakított táplálkozási szokás is. Igaz ezzel a módszerrel nem lesz hirtelen drasztikus fogyás, de az annál tartósabb tud lenni, így elkerülve a jojó effektust.

 

forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Green_coffee_extract

 

Bertalan

Imádom a kávét, egyszerűen a rabja vagyok, az íze mellett az pár nyugodt percet is kedvelem, amíg az ember megissza a kávéját. Amióta ganoderma kávét iszom tele vagyok energiával és frissességgel, élvezem, hogy rengeteg mindenre van időm, azáltal, hogy pénzt is keresek a kávézással egyre több álmom tudom valóra váltani.

Minden vélemény számít! Kíváncsi vagyok a tiédre is.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .