Gelato meglepetés az Ünnepekre a Lavazzatól
Kávés oldal révén nem ritka, hogy más kávéval foglalkozó oldalakkal is kapcsolatba kerülünk, és szerencsére az sem ritka , hogy egy-egy kávés receptet is megosztanak velünk. Most egy ilyen receptet szeretnék veletek is megosztani. Kiváncsian várom a véleményeteket és tapasztatlataitokat.
A Lavazza Training Centerben készült édesség az innováció és a hagyomány találkozása. A világ egyik legjelentősebb nemzetközi kávéműhelyében készült Guido Gobino csokoládékészítő mester által megálmodott klasszikus olasz „Colomba Pasquale” húsvéti sütemény kávéval és csokoládéval kombinált receptje egyedülálló.
A rendkívül gazdag desszert friss és egyszerű alapanyagokból készül. A mandula és a narancs, valamint a klasszikus fagylaltnál krémesebb és jellegzetesen könnyű állaga a rászórt sós mandulával egy különleges ízélményt nyújt.
A LAVAZZA HÚSVÉTI GELATO RECEPTJE
Hozzávalók:
- 10 dkg Colomba sütemény (Olasz mandulás narancsos kalács)
- 20 dkg tojássárgája (kb. 12 db)
- 225 ml tej
- 275 ml tejszín
- 5 dkg cukor
A tetejére:
- 5 dkg sózott pörkölt mandula
- 0,6 dkg csokoládé pehely
- 0,2 dkg kávépor
Elkészítés:
Forraljuk fel a tejet és a tejszínt, majd verjük fel a tojássárgát a cukorral.
Adjuk hozzá a tejet a tojáshoz, és folyamatos kevergetés mellett főzzük, amíg a hőmérséklete eléri a 90 °C-ot.
Morzsoljuk bele a Colomba süteményt és keverjük el teljesen.
A keveréket tegyük fagylaltkészítőbe és készítsük el a Colomba fagylaltot.
Keverjük össze a csokoládé pelyhet a kávéporral, ezzel szórjuk meg a fagylalt tetejét, végül adjuk hozzá a mandulát.
Természetesen ezt a kávékülönlegességet is elkészítheted ganodermás kávéval.