KÁVÉ

Organo Gold kávé vagy DXN kávé?

Organo Gold kávé és DXN kávé. Ha ganoderma kávéról van szó, ezzel a két nagy névvel találkozunk legelőször. Persze rengetegen forgalmaznak még ganoderma kávét, de most ezt a két minőségi terméket forgalmazó céget vizsgáljuk meg.

Mindkét cég ganoderma vagy más néven pecsétviaszgombát ad az instant kávéhoz. Azt hogy miért instant kávé a ganoderma kávé, már korábbi cikkünkben tárgyaltuk.

Organo Gold kávé vagy DXN kávé

Nézzük, hogy a termék oldaláról mi a különbség vagy hasonlóság a DXN és az Organo Gold között. Nézzük először a két fontos alapanyagot, a kávét és a ganodermát!

Kávé

Mindkét cég vásárolja a kávét. Mindkettő 100% arabica kávéval dolgozik, ami érhető hisz ez az a kávéfajta amivel a ganoderma házasítható. Tehát ebben a kérdésben egyenlőre úgy tűnik, hogy nincs nagy különbség a két cég között.Organo Gold vs. DXN

Ganoderma

Az Organo Gold kávéiba úgynevezett organikus ganodermát tesz, ami azt jelenti számára, hogy 1-1,5 év alatt fatönkökön megnövő ganodermát használ fel. Ami olyan szempontból érdekes, hogy hogyan tudja ez idő alatt garantálni a sok ganoderma gomba egyforma minőségét. Illetve nem egyértelműen jelzi, hogy azt saját gyárban vagy másoknak kiszolgáltatva vásárolja azt.

A DXN ganoderma kávéban a DXN saját ganodermája kerül, amit saját maga termeszt a folyamatosan kontrolált bio ültetvényein. Arról nem is beszélve, hogy a DXN nem csak termeszti, de folyamatos kutatást végez a ganodermák körében. Ezért nem véletlen, hogy a több mint 200 ganoderma gomba faj közül mindössze 6 féle ganodermával dolgoznak. A ganodermát kétszer „szüretelik”. Először a 14 napos spórákat majd a 90 napos gombatesteket. A kutatások igazolták, hogy a 14 napos szüretelés, a Ganocelium inkább „regenerálja” a szervezetet, míg a 90 napos Reishi Gano inkább tisztítja. Ezt külön-külön is meg lehet vásárolni a DXN-nél, de a kávé mindkettőt tartalmazza.

A DXN-t 1993-ban alapították, és azóta foglalkozik ganoderma termesztéssel és kutatással, és övé a legnagyobb ganoderma termesztő farm, míg az Organo Goldot 2008-ban alapították.
A Direct Selling News top 100-as listáján a DXN a 24. (2016-os adat) az Organo Gold a 67. (2015-ös adat) helyen áll.

Ganoderma Kávé

Az Organo Gold 4 fajta kávét és egy forró csoki italt forgalmaz. Ha jól vettem észre azonban a kávékban sem azonos módon szerepel a ganoderma, van amelyik spóraport is tartalmaz. Illetve nem tesz említést az előre ízesített kávénál, hogy milyen tejjel és cukorral ízesíti. Míg a DXN-nél 8 féle kávé közül választhatunk a sima kávétól a 3 az 1-benen és a krém kávén át egészen a ginszenget tartalmazó kávéig. Sőt az egyik kávé itt filteres. Itt is megalálható a minden korosztálynak szóló forró csokoládé. A DXN kávéiban növényi tejpor és nádcukor található.

Ganoderma kávé ára

Lingzhi Black CoffeeA Ganoderma kávé ára sem egyszerű kérdés. Nézzük mindkét cégnél az alap fekete kávé árát.

Az a helyzet, hogy az Organo Gold hivatalos oldalán nem találtam árat, mikor arra kattintottam, hogy szeretném megvásárolni, akkor is egy regisztráció jött elő.

A DXN-nél nincs ilyen, ha szeretnél egy doboz kávét, vagy bármilyen terméket vásárolni, csak rá kell kattintanod valamelyik DXN disztribútor weboldalára, például a www.cafegano.eu/termékek oldal termékek menüpontjára és máris vásárolhatsz. Más kérdés, hogy ha regisztrálsz, akkor jóval olcsóbban megkapod a kávét. A DXN regisztrációnak és vásárlásnak is számos változata van amelyek különböző kedvezményeket nyújtanak.

Szóval a DXN Lingzhi Black Coffee cíkk íráskori ára 5510.-Ft (törzsvásárlói áron –regisztrációval- 4305.-Ft. Egy dobozban 20 zacskó kávé van, amely ízlés szerint adagolható (én 3 kávét készítek egy zacskó DXN Lingzhi fekete kávéból, egyébként ez az adagolás általános). Így egy tasak ára 275 Ft-ra jön ki (kb 92.Ft egy adag kávé – Ha törzsvásárló vagy akkor ez 72.-Ft) (*2018-as árakkal számolva)

Az Organo Gold Gourmet Black Coffee árára többféle árat is találtam, ha meg akarom vásárolni. Egyik helyen 10.990,-Ft a másik helyen 8950.-Ft Nem tudom miből adódik a különbség, meg a cég miért hagyja, hogy különböző áron árulják, de az is lehet, hogy az egyik régebbi ár, és nem lett frissítve. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ebben 30 tasak ganoderma kávé van. Ebben az esetben 366.-Ft vagy 298.-Ft egy tasak kávé. És nem tudom mennyivel járnék jobban ha törzsvásárlóként regisztrálnék, ha egyáltalán lehet ilyet. Persze lehet, hogy ezt a kávét is 3 adagban innám, de akkor is legalább 16% különbség van a két ár között.

Összegzés

Nem akarok és nem is vonhatok le 100%-os következtetéseket csak az interneten talált adatok alapján, és mivel nem voltam az Organo tagja így nem akarok se jót se rosszat mondani sem a cégről, sem az Organo Gold kávéról.

Ami biztos, hogy nekem a ganoderma kávé nagyon bejött. Rengeteg pozitív hatását érzem nap mint nap.

Az is biztos, hogy van jó néhány ember, aki az Organo Goldtól átjött a DXN-be. Vagy a kávé, vagy az üzlet miatt, míg a fordítottjáról nem hallottunk.

Mindenki döntse el maga, hogy neki melyik a jobb. Én a DXN ganoderma kávét választottam. Nézd meg te is, hogy miért a érdemes még a DXN ganodermát választani .

Bertalan

Imádom a kávét, egyszerűen a rabja vagyok, az íze mellett az pár nyugodt percet is kedvelem, amíg az ember megissza a kávéját. Amióta ganoderma kávét iszom tele vagyok energiával és frissességgel, élvezem, hogy rengeteg mindenre van időm, azáltal, hogy pénzt is keresek a kávézással egyre több álmom tudom valóra váltani.

2 thoughts on “Organo Gold kávé vagy DXN kávé?

 • Sárosi Balázs

  Az OG is saját biofarmon termeszti a gombáit. A termékpaletta messze szélesebb annál ami fent le van írva többek közt az említett forró csokoládé és teafélék is megtalálhatók. Kérném a cikk íróját legközelebb ne írjon összehasonlítást ha nem ismeri mindkét céget. A cikkből egyértelműen lejött, hogy lejárató iromány az egész ami nem csak sportszerűtlen de tele van téves infóval…. Ha nem tudja lekötni magát, kérem forduljon hozzám bizalommal ugyanis tudok ajánlani egy jól menő vállalkozást amivel nem csak jólérezni tudja majd magát de még pénzt is kereshet….

  Reply
  • Kedves Balázs!
   Ha végigolvasta volna figyelmesen a cikket akkor talán nem kerülte el volna a figyelmét, hogy a cikk két vezető ganoderma cégről szól, és csupán az interneten található adatok, leírások és árak alapján történt az összehasonlítás. Ja és köszönöm nem unatkozom, viszont én is tudok Önnek ajánlani egy nagyon finom ganodermás kávét,, amivel passzív jövedelemre is szert tehet.
   Jó kávézást kívánok!
   Üdv: Bertalan

   Reply

Minden vélemény számít! Kíváncsi vagyok a tiédre is.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .