Ganoderma kávés keksz csillagok
Szeretnék veletek megosztani egy receptet amit ganoderma kávés keksz csillagoknak is elnevezhetett volna a megalkotója, de ő egyszerűen csak kávés csillagoknak nevezte el. Volt szerencsém megkóstolni ezt a nagyon finom és főként egészséges sütit, ami nem csak a ganoderma kávé miatt, hanem azért is egészséges, mert cukorbetegek is fogyaszthatják. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Ganoderma kávés keksz receptje
Egy keksz, amivel nem kell sokat pepecselni, mégis nagyon finom, omlós a kávétól pedig igazán különleges.
A Ganoderma kávés keksz elkészítése:
A tejszínt melegítsük fel egy kisebb edényben és oldjuk fel benne a kávét. A puha vajat keverjük habosra a porrá őrölt eritriollal és egy csipet sóval. A keverékhez adjuk hozzá a tojás sárgáját, a kávés tejszínt, a fahéjat és a lisztet, majd az egészet gyúrjuk össze. A tésztát folpackba csomagolva pihentessük 30 percet a hűtőben, azután lisztezett munkafelületen nyújtsuk kb. 0,5 cm vastagságúra és szaggassunk belőle csillag alakú formákat. A kekszeket rakosgassuk sütőpapírral fedett lemezre, a tetejüket kenjük le enyhén felvert tojásfehérjével és szórjuk meg a kávés nádcukorral. 160 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 15-20 percig süssük. A kekszek a sütőből kivéve még puhák, de pár perc alatt megszilárdulnak, utána rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni őket.
Az elkészült különleges ganoderma kávés kekszünk kitűnő vendégváró süti mindazoknak akik kedvelik a kekszeket. Én igazából a krémesebb töltött desszerteket részesítem előnyben, de ez olyan keksz, ami engem is le vett a lábamról. Érdemes kipróbál.
Az elkészítéshez nincs még ganoderma kávéd? Vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy rendeld meg webáruházunkból.
Jó sütizést!
A recept és a képek forrása a desszertszoba.hu