KÁVÉ

Zöld kávébab – Miben más, mint a normál kávébab?

Zöld kávébab – Kávéval foglalkozó oldal révén nem hagyhatjuk figyelmen kívül a sokakat foglalkoztató zöld kávébab kérdéskörét sem. Kicsit körbejárjuk ezt a témát, hogy miben más, mint a normál kávé.

Mi is az a zöld kávébab?

zöld kávébab 01A zöld kávébab-nak nevezik a még éretlen kávébabokat is és az érett, de meg nem pörkölt zöld kávébabokat is. A zöld kávé termését leszedik és szárítják vagy fermentálják (ez utóbbi az általánosabb). Ennek fő célja, hogy a magokat kinyerjék a termésből. A pörkölt kávénál ez után jönne a pörkölés, ami itt elmarad. Talán ez az oka, hogy nem nagyon iszunk pörköletlen zöld kávébab-ot.

Antioxidáns hatás

A nyers, feldolgozatlan és pörköletlen zöld kávébabok magas arányban tartalmaznak klorogénsavat, amely más zöldségben és gyümölcsökben is megtalálható még (pl burgonyában, barackban, de a szilvában is), de a zöld kávéban a legnagyobb mértékben.  Magas antioxidáns képességű, amely segít a glükóz lassú felszabadulásában.

A zöld teától 10 szer erősebb antioxidáns védőhatással rendelkezik a zöld kávébab. Ezáltal hatásos fegyver a szabadgyökök ellen.

A zöld kávébabból készülő kivonatot előszeretettel alkalmazzák fogyókúrák során, melynek hatásáról megoszlanak a vélemények. A Zöld kávé kivonat – A fogyasztó csoda? című cikkünkben részletesen olvashatsz.

A zöld kávébab hatásai

  • zöld kávébabErőteljes fogyasztó hatást tulajdonítanak neki. Bár ennek igazolására kevés számú „kísérletek” hivatkozik. Itt meg is jegyezném, hogy eléggé kettészakadt az internet közössége, hisz nagyon sokan mellette vannak, és keresik, sokan pedig cáfolják, és megalapozatlannak tartják ezen állításokat.
  • Az egészséges vércukorszint beállításáért is felelősnek tartják a zöld kávébab-ot
  • Segít lebontani a pusztító szabadgyököket.
  • Képes csökkenti a magas vérnyomást.
  • Javítja a hangulatot és növeli az agyi aktivitást.

Ezen tulajdonságok akár egy finom egészséges pörkölt ganoderma kávéra is igazak lehetnek. Mivel nem vagyok sem orvos, sem gyógyszerész és a zöld kávébab hatásairól szóló cikkekről megoszlik az emberek véleménye, így mindenki döntse el maga, hogy melyik tábort erősíti.

 

A fogyáshoz viszont lenne egy nem saját, de testközeli tapasztalatom – Mindenféle fogyókúra helyett, amit általában véges ideig csinál az ember, sokkal többet ér és hatásosabb is egy egészséges étrendre, életmódra való áttérés, melyben benne van a mértékletesség. De erről majd talán egy következő cikkben.

Addig is Kávéra FEL!

Megkóstolnál egy másfajta egészséges kávét? Tégy egy próbát Te is!

Bertalan

Imádom a kávét, egyszerűen a rabja vagyok, az íze mellett az pár nyugodt percet is kedvelem, amíg az ember megissza a kávéját. Amióta ganoderma kávét iszom tele vagyok energiával és frissességgel, élvezem, hogy rengeteg mindenre van időm, azáltal, hogy pénzt is keresek a kávézással egyre több álmom tudom valóra váltani.

One thought on “Zöld kávébab – Miben más, mint a normál kávébab?

Minden vélemény számít! Kíváncsi vagyok a tiédre is.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .