GANODERMA

A pecsétviaszgomba alkotóelemei

pecsétviaszgomba alkotóelemeiMik a fő funkciói és pecsétviaszgomba alkotóelemei ? A vörös színű lingzhi-t a pecsétviaszgombával ( más néven Ganoderma lucidum) azonosították, mely javítja az állóképességet, fokozza a szervezet öngyógyító képességét, segít abban, hogy megőrizzük egészségünket és hosszú életet élhessünk.

A ganoderma vagy más néven pecsétviaszgomba alkotóelemei:

 1. Szerves germánium
 2. Poliszacharidok
 3. Triterpének
 4. Adenozin

 

  1. Szerves germánium (Ge):

   Akár másfélszeresére növeli a vér oxigénfelvevő képességét; javíthatja az emésztést, megelőzheti a szövetek elhalását. Dr. Kazuhiko Asai kutatásai szerint a Ganoderma 800-2000 milliomodrészben tartalmaz germániumot. Ez négy-hatszor annyi, mint amennyi a ginszengben (Panax ginseng) található. Fő funkciói:

   1. Javítja a sejtek oxigénellátását
   2. Javítja az immunfunkciók hatékonyságát

 

  1. Poliszacharidok:

   Ezek az egyszerű cukrokból álló óriásmolekulák hatékonyan támogatják az immunrendszer optimális működését. Több gomba-poliszacharid esetében a kutatások tumorgátló hatást igazoltak. Japánban az 1970-es évek végétől törzskönyveztek gomba-poliszacharidokat tartalmazó gyógyszereket, melyeket azóta is a klinikai daganatterápia kiegészítéseként (adjuváns terápia) alkalmaznak. Fő funkcióik:

   1. Javítja immunrendszer hatékonyságát
   2. Antioxidáns hatású
   3. Csökkenti a koleszterin-szintet
   4. Elpusztítják a vírusokat

 

  1. Triterpének:

   Keserű íz: A pecsétviaszgomba alkotóelemeiből a keserű ízéért első sorban a különböző Triterpének felelősek. Minél magasabb egy gombafaj triterpén tartalma, az íze annál keserűbb. A Ganoderma triterpén vegyületei antivirális hatásúnak bizonyultak. Fő funkcióik:

   1. Csökkentik a koleszterin-szintet
   2. Mérséklik a magas vérnyomást
   3. Nyugtató hatásúak, és növelik a stressz tűrő képességet

 

 1. Adenozin:

  Fontos szerepet játszik a biokémiai folyamatokban, mint például az energia átadásban, valamint az információközlésben. Ez is egy gátló neurotranszmitter, így szerepet játszik alvás folyamatában és az ébredés késleltetésében, a szint óránkénti növelésével a szervezetet ébren tartja.Immunbiológiailag aktív, immunglobulinhoz hasonló felépítésű proteinnek bizonyult a pecsétviaszgombából izolált LZ-8 (LZ = Ling-Zhi kezdőbetűi), sajátos aminosav-szekvenciájú fehérje. Mitogén aktivitása (sejtosztódást fokozó hatása) igazolható, de nem bizonyult lektinnek. Minden valószínűség szerint különleges, sajátos, immunglobulinszerű protein. Fő funkciói:

  1. Gátolja a vérlemezkék összetapadását (vérrögök kialakulását)
  2. Javítja a vérkeringést
  3. Erősíti az idegrendszeri funkciókat
  4. Csökkenti a koleszterin szintet és a zsírtartalmat

A Pecsétviaszgomba alkotóelemeiről, vagy más néven ganoderma gomáról részletesebben olvashatsz ebben az online füzetben. Bővebb információ a DXN ganoderma tartalmú termékeiről. Vagy tedd fel nekünk a kérdésed. Szeretettel várjuk.

Bertalan

Imádom a kávét, egyszerűen a rabja vagyok, az íze mellett az pár nyugodt percet is kedvelem, amíg az ember megissza a kávéját. Amióta ganoderma kávét iszom tele vagyok energiával és frissességgel, élvezem, hogy rengeteg mindenre van időm, azáltal, hogy pénzt is keresek a kávézással egyre több álmom tudom valóra váltani.

One thought on “A pecsétviaszgomba alkotóelemei

Comments are closed.