GANODERMAKÁVÉ

Miért instant a gyógygombákat tartalmazó kávé?

Hazánkban is egyre jobban terjed a keleten már évezredek óta alkalmazott gyógygombák fogyasztása. Legfőképpen a ganodermát tartalmazó instant kávék formájában.

Mielőtt még választ kapnánk a kérdésre, hogy miért instant a gyógygombákat tartalmazó kávé, meg kell ismerkednünk néhány fogalommal.

Amiről a cikkben szó lesz:

A fagyasztva szárítás mint előállítási mód
A gyógygombák hatásmehanizmusa
A nagy ötlet!
Miért instant a gyógygombákat tartalmazó kávé?
Többféle instant kávé a kínálatban

 

A fagyasztva szárítás mint előállítási mód

Ahhoz hogy a ganoderma gomba hatását maximálisan élvezni tudjuk különleges előállítási módra van szükség. A gombákat liofilizálás-sal (fagyasztva szárítással) lehet a legkiválóbb minőségben előállítani. A fagyasztva szárítás során a gomba megőrzi értékes hatóanyagait (esszenciális aminosavak, zsírsavak, vitaminok, polifenolok, rostok, ásványanyagok, nyomelemek, antioxidánsok, stb.)

Az instant kávét (teát, kakaót, stb.) is gyakran ezzel a módszerrel víztelenítik. Egyelőre még a gyógyszeriparban és a biotechnológiában elterjedtebb a használata, mert költséges eljárás. Az instant kávék készítése során szokták alkalmazni még a porlasztva szárításos módszert is.

A gyógygombák hatásmechanizmusa

A gyógygombák a gyógynövényekhez hasonlóan fejtik ki hatásukat. Először mindig felerősítik a problémát, majd utána fejtik ki jótékony hatásukat. Ettől azonban nem szabad megijedni. Ilyenkor érdemes nagyobb mennyiségű folyadékot lehetőség szerint tiszta vizet fogyasztani, hogy a méreganyagok minél hamarabb távozhassanak a szervezetünkből, illetve javasolt extra adag C-vitamin szedése pár napig.

Ezért is fontos azok adagolásának fokozatos növelése, a szükséges dózis eléréséig.

A nagy ötlet!

A ganoderma gyógygomba pl. évtizedek óta jól ismert vércukor-, koleszterin- és vérnyomáscsökkentő, valamint ráksejt pusztító hatásáról. 

Az egészséges kávék alapötlete abból az egyszerű tényből származik, hogy a világon több száz millióan fogyasztanak rendszeresen kávét. Ha pedig ez így van, akkor miért ne fogyaszthatnák a kávé egy egészséges alternatíváját? 

A gyógygombák kávéval történő „házasítása” ebből a szempontból kiváló ötlet, hiszen az egy csésze kávéhoz hozzáadott 100-1000 mg gyógygomba kivonat érdemben nem változtat a kávé ízén, ugyanakkor értékes vegyületekkel látja el azt. A keverék nagyon kézenfekvő, mivel a gyógygombák többsége is keserű ízű.

Miért instant a gyógygombákat tartalmazó kávé?

A ganodermás kávé esetében ügyelnünk kell arra, hogy a gomba kivonatot tartalmazó instant kávé port ne lobogó vízzel forrázzuk le, hiszen akkor a gyógygomba elveszítheti minden pozitív hatását.

Ezért alkalmazzuk a 80°C hőmérsékletű vizet a kávé elkészítésekor. Ezzel a módszerrel a kávéban lévő tápanyagok többsége megőrizhető.

Persze ha valaki nagyon nem szereti az instant kávé ízét neki is tudunk megoldást javasolni.

Először is főzze le a kedvenc kávéját, és várja meg míg annak hőmérséklete kb 80°C fokra lecsökken majd adjon hozzá egy kis kanál DXN Reishi Mushroom por-t.

Ez utóbbi kicsit macerásabb és nem is mindig azonos hatásfokú egészséges kávét eredményez.

Többféle instant kávé a kínálatban

Sokan ódzkodnak az instant kávétól, bevallom az elején én is így álltam hozzá, de miután megkóstoltam és megtapasztalta a DXN ganodermás kávéinak a tartós hatását nem volt kérdés, hogy a DXN kávéi lesznek a kedvenceim.

 

Nem vagyunk egyformák, szerencsére a 8 féle kávé között mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb ganodermás instant kávét.

Ehhez a nagy kávéválasztó hasznos segítséget tud neked is nyújtani.

 

Igen, ki akarom próbálni a DXN ganodermás kávét!

Bertalan

Imádom a kávét, egyszerűen a rabja vagyok, az íze mellett az pár nyugodt percet is kedvelem, amíg az ember megissza a kávéját. Amióta ganoderma kávét iszom tele vagyok energiával és frissességgel, élvezem, hogy rengeteg mindenre van időm, azáltal, hogy pénzt is keresek a kávézással egyre több álmom tudom valóra váltani.

One thought on “Miért instant a gyógygombákat tartalmazó kávé?

Minden vélemény számít! Kíváncsi vagyok a tiédre is.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .