DXN Civattino Coffee avagy a cibet kávé másképp

DXN Civattino kávéA DXN Civettino Coffee egy új kávékülönlegesség a DXN kínálatában. A Civettino kávé attól különleges, hogy íze nagyon hasonlít a világ legdrágább kávéinak egyikéhez, a cibet macska segítségével előállított Kopi Luwak kávéhoz, amit angol nevén civet coffeenak is neveznek.

Mitől különleges a DXN Civattino Coffee?

A DXN Civettino Coffee íze szinte megegyezik a cibet macska segítségével előállított kávéval, azonban ennek a kávénak az előállítása nem a fogságban tartott cibet macskákkal történik, hanem egy különleges erjesztési folyamat révén, fermentálással éri el ugyanazt az ízvilágot.

A DXN Civettiono Coffee nem állati eredetű Cibet kávé!

A termék 100%-os prémium erjesztett kávébabból készül, melyet gondosan pörkölnek, hogy kellemes ízű, aromájú legyen.

DXN Civattino Coffee – fermentált kávé
Nettó tömeg: 200 gramm

DXN Civattino kávé elkészítése

DXN Civattino Coffee elkészítése:

  • Tegyél 4 adagoló kanál DXN Civattino Coffee granulátumot a csészébe.
  • Önts hozzá 200 ml forró (kb 70°C-os) vizet.
  • Az aromák kioldódása érdekében várj 5 percet.
  • Szürd le a Civattino kávét és máris fogyaszthatod.
  • Ízlés szerint ízesítheted. cukorral, tejjel, tejporral stb.

 

DXN Civattino Coffee vásárlás

A DXN Civattino kávét legegyszerűbben a webáruházunkból tudod megvásárolni. Melyhez az ingyenes regisztráció után egyből törzsvásárlói áron is hozzájuthatsz.

  1. Ingyenes Regisztráció
  2. Vásárlás a Webáruházban

Jó kávézást!

A hosszú kávé készítésének titka!

A hosszú kávé és a hosszú kávé készítése alatt alapvetően nem biztos, hogy ugyanazt értjük. Ugyanis Többféle úgynevezett hígabb, vagy szebben fogalmazva hosszabb kávét ismerünk.

A hosszú kávék fajtáji

americano coffee

Forrás: Pinterest

A hosszú kávé

A hosszú kávé alapvetően ugyanannyi kávéból készül, mint az eszpresszó, de a főzés során kb 2-szer annyi vízzel főzzük le, így a főzési ideje is kétszer annyi lesz, és ezzel együtt természetesen a mennyisége is nő (kb. 50-150ml).

Americano – Amerikai kávé

Az amerikai kávé is egy gyengébb, hosszabb kávé, de itt egy kicsit más az eljárás. Ugyanis alapból egy sima eszpresszó készül, amit felöntünk vízzel. Ezt már egy fokkal nagyobb csészében, szinte bogrében szolgáljuk fel, hiszen ennek a mennyisége kb 250-350 ml.

A hosszú kávé készítése otthon

Ha otthon hosszú kávét szeretnénk készíteni, és mondjuk a kávéfőző nem alkalmas a vízmennyiség szabályozására, akkor többnyire csak az americano elkészítésére van lehetőségünk. Persze itt is önthetünk kevesebb vizet az eszpresszóhoz, de az mégsem igazi hosszú kávé.

Amennyiben szabályozni tudjuk a víz mennyiségét, egyszerűen csak kétszer annyi vízzel kell lefőznünk az őrölt kávénkat. Azért itt meg kell jegyezni, hogy ebben az esetben nem árt ha kicsit durvábbra van őrölve.

hosszú kávé

Forrás: Pinterest

Ahogyan én készítem a hosszú kávémat

Személyes kedvencem egyébként az americano. Tetszik, ahogy a kávét tudom kortyolgatni. Van időm kiélvezni a kávé ízét, és nem csak felhörpintem. Jó, jó, igaz az eszpresszót is lehet kortyolgatni, de azért mégsem annyi ideig.

Azt is be kell vallanom, hogy instant kávéból készítem a hosszú kávémat. Igazából azért instant kávéból, mert az én kávém ganoderma gombát is tartalmaz, amit, ha nem szeretnénk megégetni csak 80°C-os vízzel forrázhatom le.

Mivel a kávénak is fel kell oldódnia és a gombának sem szabad megégnie ezért az én ganodermás kávémban finomra őrölt arabica kávé van.

A fentiekből kifolyólag nekem a hosszú kávé elkészítési módja szinte megegyezik az americano elkészítési módjával, csak a víz mennyisége a különbség, és mivel imádom kortyolgatni így nagyobb mennyiséget is készítek belőle.

 

A ganoderma kávé elkészítése, ahogyan én szeretem.

 

Jó hosszú kávézást!

 

Ganoderma kávé a kávéba zárt egészség

Kiemelt

Frissítés: 2018. január. 1. 

Ganoderma kávé – Mi is ez valójában? A kávé része még csak-csak érthető, de mi az a ganoderma? Ha számodra is kérdés, hogy mi az a ganoderma, vagy hogy miért lehet jó a ganoderma kávé akár számodra is, akkor jó helyen jársz.

Mi is az a ganoderma

ganoderma gyógygomba hatásaiA ganoderma egy gyógygomba melyet a keleti orvoslásban már évezredek óta alkalmaznak. Több mint 100 alfaja létezik, melyeket hat különböző csoportra bontják. Ebből a csoportból az egyik a Ganoderma Lucidum, vagy más néven Pecsétviaszgomba. Hétköznapi néven ezt egyszerűen csak ganodermának is nevezik, ugyanis ez az a faj ami a legjobban elterjedt az ázsiai orvoslásban. A gyógygombák királyának is szokták emlegetni.

Miért kerül a kávéba a ganoderma

A Ganoderma lucidumnak vagy más néven Pecsétviaszgombának nagyon sok pozitív hatása van a szervezetünkre, melyről a ganoderma gyógygomba hatásairól szóló cikkünkben részletesebben is olvashatsz.

De ugye mint minden étrendkiegészítőt, ezt is elég gyakran elfelejti az ember bevenni ezért a DXN alapítójának dr. Limnek volt egy briliáns ötlete. Mivel az emberek több mint 80%-a kávézik és az emberek nem felejtik el meginni a reggeli kávéjukat, így egészen egyértelműen a ganodermát össze kell keverni a kávával.

Miért jó nekem a ganoderma kávé

A kávé a tudomány mai állása szerint önmagában egészséges. A ganoderma gomba hozzáadásával azonban ez csak fokozódik. Egyesíti a kávé és a ganoderma jótékony hatásait.

Mik a ganoderma kávé hatásai

Felsorolhatnám most itt a ganoderma gyógygomba hatásait ismét, de inkább néhány pontban összeszedve elmondom a saját tapasztalatomat.

  • Ganoderma kávényugtató hatású
  • ébren tart, ugyanakkor mégsem pörgeti fel a szívem
  • könnyebbé teszi a reggeli felébredést
  • lúgosít, így nincs az a savas érzet (refluxosok is fogyaszthatják)
  • növeli a koncentrációt
  • pozitívan támogatja az elalvási folyamatot
  • egyensúlyba hozza az immunrendszeremet (kevesebbet vagyok beteg)

Még sorolhatnám a számos pozitív hatását, de igazából az a legmeggyőzőbb, ha mindeki kipróbálja és maga bizonyosodik meg a ganoderma kávé hatásáról.

A ganoderma kávé típusai

Az alap kávétípus a sima fekete kávé, ami 100% arabica kávéból és ganoderma kivonat hozzáadásával készül. A Lingzi Black Coffee-val együtt a DXN kínálatában összesen 8 féle kávékülönlegesség is megtalálható, mely közül mindenki kiválaszthatja magának a kedvencét. Ehhez kis segítség a nagy dxn kávéválasztó cikkünk nyújt segítséget.

A ganoderma kávé adagolása

Néhány szót érdemes szólnunk az adagolásról. Ez persze attól is függ, hogy ki melyik kávét kedveli. Én a sima fekete kávét szoktam a legtöbbször inni, úgy hogy egy tasak tartalmát 3 felé osztom. Az így elkészített kávé megfelelő erősségű számomra és a visszajelzések alapján az emberek többsége számára is. Persze volt már olyan akinek ez is túl erős vol és olyan is akinek ez kicsit gyenge volt.

Egy fontos dologra azonban minden ganoderma kávé fogyasztónak figyelnie kell. Ahhoz, hogy a ganoderma megőrizze minden jó tulajdonságát, az instant ganoderma kávé keverékhez nem szabad 80°C-os víznél melegebb vizet hozzáönteni, ugyanis az megöli a ganoderma hatóanyagainak nagy részét.

A ganoderma kávé ára

DXN lingzhi-black-ganoderma-kaveA fenti adagolást figyelembe véve egy doboz kávéból, amely 20 tasak kávét tartalmaz 60 adag kávét is el tudunk készíteni. Egy doboz ára a cikkünk írásakor 5510.-Ft, mely törzsvásárlói áron 4305.-Ft-ért is beszerezhető, ehhez csak egy egyszeri 5000.-Ft-os regisztráció szükséges.

Így akár egy adag kávé ára körülbelül 71.-Ft-ba kerül. Azonban nem ár emlékeznünk, hogy ez nem csupán egy jó minőségű kávé, a ganoderma révén ez attól jóval több.

A ganoderma kávé adagunkhoz sokkal olcsóbban is akár ingyen is hozzájuthatunk. Ezért persze dolgozni is kell egy kicsit, de hosszú távon megéri.

Ganoderma kávé vásárlása

Ganoderma kávét szeretnél rendelni, nincs más teendőd: látogass el webáruházunkba!

Érdekel a törzsvásárlói ajánlat? Regisztrálj törzsvásárlónak és rendeld meg azonnal törzsvásárlói áron a kiválasztott kávédat!

Válaszd népszerű csomagjainkat, amelyeknél a csomag árainak akár 110-150%-át is levásárolhatod a következő vásárlásaid során.

Vagy regisztrálj akár INGYEN!!!  Olvasd el, a dxn ingyen regisztráció előnyeit és hátrányait!

Bármelyik vásárlási formával, vagy a ganoderma kávéval kapcsolatos kérdésedre szívesen válaszolunk.

Miért instant a ganodermás kávé?

Alapvetően kétféle kávézó ember létezik. Az egyik, aki az instant kávét szereti a másik, aki a főzött kávéra esküszik. Alapvetően mindkettőnek igaza van a maga módján. De mi köze van ahhoz, hogy miért instant a ganodermás kávé?

Instant és főzött kávé közötti különbségek

Mielőtt válaszolnánk a címben feltett kérdésre, tisztáznunk kell pár dolgot, pl mi az alapvető különbség az instant és a főzött kávé között az elkészítési módon túl. Kezdjük az instant kávéval. Az instant kávé titka cikkünkben már feszegettük az instant kávé elkészítési formáit.

Azonban alapvető különbség, ami ízben is jelentkezik, hogy az instant kávék többsége és nem sorolnám ide a cikóriát tartalmazó kávékat, főként arabica kávéból készül, sőt a legjobbak, mint a DXN ganodermás kávéi, és a Nescafé is 100% arabica kávéból készül.

Míg a főzött kávé, az illat és az íz miatt az arabica mellett robusta kávét is tartalmaz. Ettől olyan karakteres az íze és erős az illata. „Kávéfajták – avagy az arbica és robusta kávékról” Persze van olyan instant kávé, amely robustát is tartalmaz.

De miért instant a ganodermás kávé?

DXN lingzhi-black-ganoderma-kave

A nagyszerű ötlet, hogy a napi ganoderma adagunk ne felejtsük el bevinni, az az, ha összekeverjük azzal az itallal, amit minden reggel iszunk. Ezt pedig a felnőtt lakosság 82%-ánál a kávé. Így a ganodermás kávé a kávé jótékony hatásai mellett még egészségesebbé válik.

Hogy össze tudjuk keverni a ganoderma kivonatot a kávéval, csak az instant kávé jöhet szóba, hiszen mint tudjuk, ha a ganoderma kivonatot leforrázzuk, akkor elveszti a hatását és még keserűvé is teszi a kávénkat. Tehát az őrölt kávé alapból kiesett. Kellett egy olyan instant kávéfajtát keresni, amely a kb 80°C-os vízben is rendesen feloldódik, és még az íze is kitűnő. Ez pedig nem más, mint az arabica kávé.

Ahhoz, hogy a ganoderma kivonat és a kávé rendesen összekeveredjen illetve maradéktalanul akár hidegebb vízben is fel tudjon oldódni a ganodermás kávé finomabbra kellett őrölni. Ez az oka, hogy szinte por szerű a DXN ganodermás kávé.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki úgy a ganodermás kávé hatásait (javaslom elsőként a Lingzhi Black Coffee-t kipróbálni) hogy nem iszik mellette más kávét. Ha kipróbáltátok, írjátok meg rátok milyen hatással volt. IRÁNY A DXN GANODERMA WEBSHOP

Most ráadásul INGYEN REGISZTRÁCIÓval törzsvásárlói áron juthatsz hozzá a DXN ganodermás kávékhoz.

Jó kávézást mindenkinek!

Ha kérdésed van, vagy kávé tapasztalatod írd meg bátran!

Kávé elkészítési módjai – avagy hogyan készíthetjük el kedvenc kávénkat?

Ha kávézunk, tudjuk, hogy nem mindegy milyen módon készítjük el kedvenc italunkat. Van aki az egyik, van aki a másik elkészítési módra esküszik, de biztos vagyok benne, hogy mindenkinek megvan a saját maga kedvenc kávé elkészítési módja.

 

Kávé elkészítési módjai:

A közkedvelt kávé ízét úgy tudjuk élvezni, hogy ha a pörkölt és ledarált kávébabokat leforrázuk, vagy forró vízben átgőzöljük, átpréseljük.

Ezért van az, hogy nagyon sok kávé elkészítési mód létezik. Csak felsorolásképpen néhányat megemlítve.

eszpresszó kávé elkészítési módjaPresszó kávé

A vendéglátóhelyek kávégépe. Hozzáértő kezek nagyon finom kávét készthetnek számunkra az ilyen gépekkel. Működésének lényege, hogy nagy nyomású forró vizet présel át az őrölt kávén.

Kotyogós kávé

Egyike a legnépszerűbb otthoni kávéfőzésnek. Bár már kezdik átvenni helyüket az otthoni kapszulás kávégépek, de sokan nem tudnak elszakadni az oly megszokott kotyogós kávé ízétől. Ebben az elkészítési módban a víz a forralás, a vízgőz nyomás hatására préselődik át az őröltkávén.

Török kávé

Talán a legrégebbi kávé elkészítési mód. A vízzel együtt forraljuk fel a darált kávét, ahol szervírozáskor a főzőedény alján hagyjuk a kávézaccot. Tradcionális helyeken forró homokban melegítik fel az igazi török kávét.

filteres kávé elkészítési módja

Filteres kávé

Filteres kávé esetén egy kávé, vagy teafőzőn át főzzük át a kávét, amely egy filterben van előre csomagolva, vagy mi magunk tesszük a kívánt mennyiségű kávét. Ezzel kicsit hígabb (hosszú) kávét tudunk készíteni. Amerikában közkedvelt kávéfőzési forma.

Instant kávé

A kotyogós kávéfőzési mód mellett az instant kávé a másik legközkedveltebb kávé készítési mód. Gyors egyszerű, és tiszta. Instant kávé esetén az instant kávéhoz csak forró vizet kell adni és elkeverni, ami természetesen feloldódik a forró vízben és már iható is.

French Press kávé

A kávét egy speciális erre készített kézi french presser-ben készül el melynek a lényege, hogy a darált kávéra öntött forró vizet egy szűrős dugattyú segítségével az edény aljára préseljük, így azon át „leszürjük” a kávét.

Otthoni kávégépekkel készült kávé

És ne feledkezzünk meg a ma oly divatos párnás, vagy kapszulás kávégépekkel készült kávékról sem. Az elvük az eszpresszóéhoz hasonló, de az eszpresszó gépek beállításait és a kávé őrlés tudományát hivatott kiküszöbölni, mellyel otthonunkban is élvezhetjük a majdnem tökéletes eszpresszó ízt.

 

Láthatjuk hogy számos módja van kedvenc kávénk elkészítésének. Ráadásul az itt felsoroltak, csak a legismertebb elkészítési módok.

Mindenki válassza ki magának a kedvenc kávé elkészítési módját, ha még nincs. Én sokáig a kotyógós kávét ittam, de aztán áttértem az instant kávéra. Hogy miért? A Miért instant a ganodermás kávé? című blogbejegyzésből megtudhatod.

 

A kávé 38 féle elkészítési módja pedig még inspirációt, ötletet is adhat, hogy hogyan és milyen kávét készíts magadnak.