GANODERMA KÁVÉS RECEPTEKKÁVÉ

Dalgona kávé

Dalgona coffee ami mostanság vírus szerűen terjed a közösségi médiában. Ezt akár mi magunk is gyorsan elkészíthetjük, előtte azonban nézzük meg mi is az a Dalgona kávé.

Dalgona kávé eredete

A 2019-20 koronavírus idején kezdett elterjedni Dél-Koreában az otthonmaradottak között. Vírusként terjedő videókban készítettek el otthon kézi habverővel a Dalgona kávékülönlegességet. Nevét a Dél-Koreában dalgonának nevezett cukoról kapta (hazánkban törökmézként ismert), mind állagában mind ízében hasonló instant kávéból és cukorból elkészített Dalgona kávékrém.

Dalgona kávé elkészítése otthon

Dalgona_kávé

Hozzávalók: (2 adag)
2 evőkanál instant kávé
2 evőkanál cukor/édesítő
2 evőkanál forró víz

Elkészítése:
elektromos habverővel, tejhabosítóval kemény habbá verjük az egészet, majd egy pohár hideg vagy meleg tej tetejére halmozzuk.

Máris fogyasztható!

A profibbak az elektromos habverő helyett kézi habverővel is habosra verhetik a Dalgona kávékülönlegesség összetevőit alkotó instant kávét a forró vízzel és a cukorral.

Persze nálunk ez a kávé is a Lingzhi Black DXN ganoderma kávé felhasználásával készült.

Aki még ne hallott a ganodera kávéról annak mindenképp érdemes elolvasni a ganoderma kávés cikkünket.

Jó kávézást mindenkinek!

forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Dalgona_coffee

Bertalan

Imádom a kávét, egyszerűen a rabja vagyok, az íze mellett az pár nyugodt percet is kedvelem, amíg az ember megissza a kávéját. Amióta ganoderma kávét iszom tele vagyok energiával és frissességgel, élvezem, hogy rengeteg mindenre van időm, azáltal, hogy pénzt is keresek a kávézással egyre több álmom tudom valóra váltani.

Minden vélemény számít! Kíváncsi vagyok a tiédre is.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .