EGÉSZSÉGKÁVÉ

7 érv a mindennapi kávézás mellett

Aki kávézik annak hozzám hasonlóan az ébredés utáni kávé a reggeli rituálé része. A kávé és a benne lévő koffein segít felfrissíteni és beindítani a testet és az elmét. Ez nem csak a reggeli, hanem a napközbeni kávézásokra is igaz.

Te tudtad-e, hogy az elfogyasztott fekete kávé elképesztő pozitív hatásokkal van ránk? Nézzünk sorjában mik is ezek az előnyök, ami miatt érdemes kávéznunk!

1. Kávéval jobban megy az edzés

Mielőtt elkezdenél edzeni érdemes egy csésze feketekávét elfogyasztani. Ettől jobb eredményre leszel képes, hiszen a koffeintől a szervezeted kap egy lökést. Így felpörög az anyagcseréd és ezzel együtt a zsírégetés is. A fokozott vérkeringés miatt az izmaid is jobb teljesítményre lesznek képesek és a súlyvesztés is felgyorsul.

Mivel az anyagcserét is gyorsítja a kávé, érdemes nem közvetlen az edzés előtt meginni a kávét, nehogy edzés helyett a wc-n töltsd az időd.A mindennapi kávéval jobban megy a sport

2. Csökken a II-es típusú diabétesz kockázata

Egy amerikai kutatás során napi négy kávét fogyasztó felnőtteket kísértek figyelemmel. Amely során megállapították, hogy ezekben az esetekben a II-es típusú diabétesz kialakulásának kockázata 50%-al csökkent. Sőt a további plusz kávé fogyasztás csészénként plusz 7%-al csökkentette az diabétesz kialakulásának esélyét.

Azért érdemes vigyázni a plusz csésze mennyiségekkel, hiszen a túlzott koffeinbevitel is káros lehet. Bár ahhoz sok kávét kell meginni egyszerre.

3. A mindennapi kávéval javul az agyi aktivitás szintje

A rendszeres kávéfogyasztás szerotonin, dopamin, és noradrenalin termelést idéz elő. Ezek javítják a kognitív funkciókat és fokozzák a kedélyállapotunkat. Így a napi 2-4 kávé fogyasztók körében kevesebb a depressziós, és kisebb az öngyilkosságra hajlamosak száma is.

4. A mindennapi kávéval elkerülhető a bőrrák

Sajnos a bőrrák, vagy a rákos megbetegedések elkerülésre nincs csodaszer, vagy pontos recept, de a tudósok mégis érdekes összefüggést találtak. Azok a nők, akik mindennap kávéznak, és 3 vagy annál több csésze kávét fogyasztanak, azok kevésbé hajlamosak a bőrrákra, mint a kávét egyáltalán nem fogyasztó hasonló társaik.

5. A mindennapi kávétól kicsit okosabb leszel

A mindennapi kávé felpörgeti az agyi aktivitásod, és téged is. Így ha a munkahelyen kávézol, és beiktatsz egy rövid kávészünetet, akkor felpörög a munka is, amit a főnököd imádni fog.

Az agyi aktivitás felpörgetése mellett kisebb lesz az esélyed az Alzheimer-kórra, így segít egészségesebbnek maradni.

6. Már az kávé illatától megnyugszol

Nem aludtad ki magad múlt éjjel? Ettől feszültebbnek érzed magad? Lélegezz be némi kávé illatot, s máris jobban érzed magad (egy amerikai cikk szerint). Így kevésbé leszel stresszes és kimerült. Sokat segíthet ez a megoldás, ha nem akarsz újabb koffein adagot bevinni.

Szerintem ez egy kicsit visszavezethető a meditációs lélegzési technikára is. Hiszen megállunk egy pillanatra és veszünk pár mély lélegzetet a kávé illatának beszippantásával. Akár az illat akár a lélegzés miatt, de működik.

A mindennapi kávétól boldogabb leszel7. A mindennapi kávétól boldogabb leszel

Egy friss kutatás szerint a rendszeres kávéfogyasztók 10%-al kevesebbszer szenvednek depresszióban a kávét nem fogyasztókhoz képest.

És nem csak attól függ a boldogságunk, hogy mennyire tud felpörgetni a kávénk.

Összegzés

A kávé alapvetően finom és egészséges. Frissen és fitten tartja a tested, az elméd és a lelked. Kiváló antioxidáns hatású, és nem utolsó sorban jó néhány komoly kockázattal bíró betegségtől is távol tart. Mindamellett felpörget.

Az én ganoderma kávém viszont úgy frissít, hogy nem pörgeti fel a szívem és nem szökik egekbe a vérnyomásom. Így az duplán egészséges.

Azért azt meg kell jegyeznünk, hogy mint mindenből a kávéból is fontos az egészséges mérték megtartása. Ezért fogyassz mértékkel kávét, ha még egészségesebb akarsz lenni akkor fogyassz ganoderma kávét, táplálkozz egészségesen és mozogj rendszeresen!

Ez az egészséges és boldog élet titka.

forrás: http://wellnesscafe.hu

Bertalan

Imádom a kávét, egyszerűen a rabja vagyok, az íze mellett az pár nyugodt percet is kedvelem, amíg az ember megissza a kávéját. Amióta ganoderma kávét iszom tele vagyok energiával és frissességgel, élvezem, hogy rengeteg mindenre van időm, azáltal, hogy pénzt is keresek a kávézással egyre több álmom tudom valóra váltani.

One thought on “7 érv a mindennapi kávézás mellett

Minden vélemény számít! Kíváncsi vagyok a tiédre is.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .