A zöld kávé hatása
A zöld kávéról már korábbiakban olvashattál oldalunkon, most nézzük meg milyen lehet a zöld kávé hatása ránk magunkra!
Mikor meghallom, a zöld kávé szót rögtön két dolog jut eszembe róla. Először a még pörköletlen zöld kávé babok, illetve a manapság népszerű fogyókúra miatt a zöld kávé kivonat.
Sokan azt mondják, hogy aki fogyni szeretne, érdemes kipróbálnia a zöld kávébab kivonatait, hiszen ezzel jelentősen csökkentheti testsúlyát. Én személy szerint azon a véleményen vagyok, hogy alapvetően az életmóddal, vagy annak változásával tudja az ember a testsúlyát tartósan csökkenteni, de erről majd talán egy másik bejegyzésben is írok.
A lényeg az, hogy a zöld kávé kivonatot az Arabica kávécserjék még éretlen kávészemeiből állítják elő. A zöld kávé hatása révén a benne rejlő antioxidánsok segítségével érhetünk el testsúly csökkenést. Persze nemcsak fogyni lehet a zöld kávétól, számos más előnyös tulajdonsággal is rendelkezik.
A zöld kávé hatóanyagainak hasznosságát már orvosi kutatások is alátámasztották. Ezek közül a legfontosabb a klorogénsav, ami egy nagyon erős antioxidáns, amely a kutatások szerint a zöld teánál sokkal nagyobb védőhatással rendelkezik és a rákmegelőzés egyik hasznos eszköze lehet.
Nézzük meg a zöld kávé hatásait kicsit részletesebben:
A zöld kávé étvágycsökkentő hatású
A zöld kávé egyik előnye, hogy képes jelentősen csökkenteni az étvágyunkat. Ennek következtében sokkal kevesebbet fogunk enni, ezáltal a szervezet el kezdi feldolgozni a korábban elraktározott zsírtartalékokat.
Zöld kávé hatása a sejtekre
Mivel a zöld kávé magas természetes antioxidáns tartalommal rendelkezik, ezért képes a szervezetünket antioxidánsokkal ellátni. Ami nagyon fontos, hiszen ezen antioxidánsok segítenek a sejtjeink oxidációjának késletetésében, azaz megállítják, de legalább is lassítják a sejtek öregedését, ezzel késleltetve például a ráncosodást. Egyes vélemények szerint a zöld kávé ezen hatása miatt kiküszöbölhető a rákos megbetegedés is.
Zöld kávé hatása az anyagcserére
A zöld kávé gyorsítja az anyagcserét, ezáltal azt érjük el, hogy a szervezetünk gyorsabban égeti el a kalóriákat, így megakadályozva a lerakódást és segítve annak elégetését. Ezzel a tulajdonságával is a fogyasztó hatását bizonyítja.
Ezér a folyamatért a magas klorogénsav a felelős, mely a pörkölés után jelentősen lecsökken, ezért sem olyan intenzív ennek a tulajdonságnak a hatása a pörkölt kávékban. A tiszta zöld kávé kivonatok mellé gyakran kevernek tengeri moszatot, amely még jobban fokozza az amúgy is felgyorsított gyors anyagcserét.
Csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást
A ganoderma mellett a zöld kávé hatása is szerepet játszik a magas vérnyomás és a koleszterinszint normál szinten tartásában. Azzal hogy ezen értékeket normál szinten tartja csökkenti a szív és érrendszeri problémák kockázatát, csökkenti az érelmeszesedést.
Javítja a mentális éberséget
A pörkölt kávéhoz hasonlóan a zöld kávé is javítja, fokozza az éberséget, a koncentráció képességet. A koncentráció javítása fokozza a tanulási képességeket, így könnyen és gyorsan elsajátíthatunk új dolgokat. Mindez fontos lehet azok számára is, akik szeretnék az érvelési kapacitásukat növelni, és gyorsan reagálni a helyzetekre.
A zöld kávé hatása a májra
A máj fontos szerepet játszik az anyagcsere-folyamatokban, méregtelenítésben, bizonyos vegyületek termelésében illetve tárolásában. Ezért fontos a májunk egészségének megőrzése és a méregtelenítés. A máj méregtelenítése sokféleképpen történhet, melynek egyik hatékony megoldása lehet a zöld kávé kivonat. A zöld kávé hatására a máj megtisztul a méreganyagoktól és a szennyeződésektől, úgy hogy nem okoz gondot és fennakadást az anyagcsere folyamatokban.
Javítja a szív egészségét
A zöld kávé jó hatással van a szívre is. Olyan aktív összetevőket is tartalmaz, amely megakadályozzák a vérlemezkék összetapadását. Ezzel a zöld kávé megakadályozza a plakkok képződését az erek falain, illetve azok elmeszesedését. Így az artériák nem válnak olyan könnyen rugalmatlanná és keménnyé.
A zöld kávé javítja a vérkeringést ezáltal tehermentesíti illetve kíméli a szívünket. Segíthet számos betegség megelőzésében mint a stroke, a szívmegállás vagy a magas vérnyomás.
forrás: http://zold-kave.com