Tripla csokis keksz

A tripla csokis keksz az egyike azon kekszeknek, amit imádok. Bár alapvetően a krémesebb sütikért jobban odavagyok, mint a szárazabb kekszekért. 

Meg kell hagyni, hogy annak ellenére, hogy ez is egy keksz mégsem annyira száraz, mint amennyire elsőre látszik, vagy hangzik.

A szokásos évadzáró kosaras csapatbulira készültünk az egyik hétvégén, amikor Anita a feleségem kitalálta, hogy süt egy tripla csokis kekszet az évértékelős iszogatásra.

A buli nagyon jól sikerült, és a süti is nagyon gyorsan elfogyott, annak ellenére, hogy mások is hoztak finom házi és cukrászdai süteményeket is.

Szerencsére maradt itthon is néhány darab tripla csokis keksz, így másnap is élvezhettem a nagyszerű ízét.

Különlegessége ennek a keksznek, hogy ganoderma kávét, és ganodermás kakaót tartalmaz. Ettől nem csak finom, de még egészségesebb is lesz.

Jöjjön a tripla csokis keksz receptje

Tripla csokis keksz hozzávalók: (2,5 dl-es bögrével számolva)

1 bögre liszt

1 csomag DXN Cocozhi 

2 ek. cukrozatlan kakaópor

1 tk. szódabikarbóna

1 csipet só

10 dkg vaj

½ bögre barna cukor

¼ bögre kristálycukor

1 tojás

1 kk. vanília aroma

2 tk. DXN Lingzhi Black Coffee

1 tábla étcsokoládé

1 tábla fehércsokoládé

 

 

Triple csokis keksz

 

A tripla csokis keksz elkészítésének módja

  1. A puha vajat habosra verjük a kétféle cukorral.
  2. Hozzáadjuk a tojást, a vanília aromát, és a 2 evőkanál meleg vízben feloldott ganodermás kávét és összekeverjük.
  3. Egy külön tálba szitáljuk a lisztet és a kakaóport.
  4. Hozzáadjuk a cocozhit, a szódabikarbónát és a sót, majd a tojásos masszával jól összekeverjük.
  5. Végül hozzáadjuk az apró darabokra vágott csokoládékat.
  6. Sütőpapíros lemezre evőkanálnyi halmokat teszünk a masszából (nem kell lelapogatni a halmokat) úgy, hogy bőven hagyunk köztük helyet (kb. 4 cm-t) mert szétterülnek sülés közben és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  7. A sütőből kivéve hagyjuk a sütőlemezen a kekszeket, mert forrón még nagyon puhák és szétesnének.
  8. Pár perc elteltével át lehet rakosgatni őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
  9. Ha kihűltek tegyük fémdobozba a kekszeket. 

 

Jó étvágyat a tripla csokis kekszhez!

Vigyázzat hamar elfogy!

Triple csokis keksz

 

forrás: http://onlinekave.blogspot.hu/2014/06/triple-chokolate-cookie-cocozhival-es.html

 

Bertalan

Imádom a kávét, egyszerűen a rabja vagyok, az íze mellett az pár nyugodt percet is kedvelem, amíg az ember megissza a kávéját. Amióta ganoderma kávét iszom tele vagyok energiával és frissességgel, élvezem, hogy rengeteg mindenre van időm, azáltal, hogy pénzt is keresek a kávézással egyre több álmom tudom valóra váltani.

Minden vélemény számít! Kíváncsi vagyok a tiédre is.