Kubai kávé ganoderma kávéból
Kubai kávé alatt általában a Kubában termesztett kávéra gondolunk, azonban kevesen ismerjük a kubai kávét. A kubai kávé könnyen és gyorsan elkészíthető, és nem utolsó sorban igazán különleges kávéital. Ganoderma kávéval történő elkészítése során még a hosszadalmas hűtési idő is jelentősen csökkenthető.
Kubai kávé Hozzávalók:
(2 pohár kubai kávéhoz)
- 450 ml frissen elkészített ganoderma kávé
- 50 g porcukor
- 6 cl fehér rum
- 4 teáskanál limelé (zöld citrom leve)
- 100 g tejszínhab
- díszítéshez őrölt kávéba forgatott lime szelet
A kubai kávé elkészítése ganoderma kávéval:
Elkészítési idő: 10 perc (plusz a hűtés)
Egy tasak DXN ganoderma kávét öntsünk hozzá 450 ml max. 80°C-os vízhez, és keverjük el benne a porcukrot, majd hűtsük le.
TIPP: – Ha hidegebb vizet öntünk a ganoderma kávéhoz, akkor is el tudjuk keverni a kávét csak tovább kell kevergetni, viszont nem kell annyit hűteni.
Adjuk hozzá a rumot és a limelevet és töltsük poharakba.
Díszítésnek egy kanál tejszínhabot tegyél a ganodermás kubai kávé tetejére, és őrölt kávéba mártott lime karikát tűzzél a pohár szélére.
Máris kés a kubai kávé ganoderma kávéból. Fogyaszd egészséggel ezt az igazán frissítő és jókedvet hozó kávé italt!
Válogass más ganoderma kávés receptjeink közül!
Kubai kávé átlagos tápértéke:
(2 pohárra vetítve)
- 430 kcal
- 1800 kJ
- 2g fehérje
- 16g zsír
- 52g szénhidrát
forrás: www.lecker.de – fotó: Ahnefeld, Andreas