Kubai kávé ganoderma kávéból

Kubai kávé alatt általában a Kubában termesztett kávéra gondolunk, azonban kevesen ismerjük a kubai kávét. A kubai kávé könnyen és gyorsan elkészíthető, és nem utolsó sorban igazán különleges kávéital. Ganoderma kávéval történő elkészítése során még a hosszadalmas hűtési idő is jelentősen csökkenthető.

Kubai kávé Hozzávalók:

(2 pohár kubai kávéhoz)

  • 450 ml frissen elkészített ganoderma kávé
  • 50 g porcukor
  • 6 cl fehér rum
  • 4 teáskanál limelé (zöld citrom leve)
  • 100 g tejszínhab
  • díszítéshez őrölt kávéba forgatott lime szelet

 

A kubai kávé elkészítése ganoderma kávéval:

Elkészítési idő: 10 perc (plusz a hűtés)

 

Egy tasak DXN ganoderma kávét öntsünk hozzá 450 ml max. 80°C-os vízhez, és keverjük el benne a porcukrot, majd hűtsük le.

TIPP: – Ha hidegebb vizet öntünk a ganoderma kávéhoz, akkor is el tudjuk keverni a kávét csak tovább kell kevergetni, viszont nem kell annyit hűteni.

Adjuk hozzá a rumot és a limelevet és töltsük poharakba.

Díszítésnek egy kanál tejszínhabot tegyél a ganodermás kubai kávé tetejére, és őrölt kávéba mártott lime karikát tűzzél a pohár szélére.

 

Máris kés a kubai kávé ganoderma kávéból. Fogyaszd egészséggel ezt az igazán frissítő és jókedvet hozó kávé italt!

Válogass más ganoderma kávés receptjeink közül!

 

Kubai kávé átlagos tápértéke:

(2 pohárra vetítve)

  • 430 kcal
  • 1800 kJ
  • 2g fehérje
  • 16g zsír
  • 52g szénhidrát

 

forrás: www.lecker.de  – fotó: Ahnefeld, Andreas

Bertalan

Imádom a kávét, egyszerűen a rabja vagyok, az íze mellett az pár nyugodt percet is kedvelem, amíg az ember megissza a kávéját.
Amióta ganoderma kávét iszom tele vagyok energiával és frissességgel, élvezem, hogy rengeteg mindenre van időm, azáltal, hogy pénzt is keresek a kávézással egyre több álmom tudom valóra váltani.

Minden vélemény számít! Kíváncsi vagyok a tiédre is.