Ganoderma kávés latte macchiato készítése
Ganoderma kávés latte macchiato készítése saját kezűleg otthon. Azt gondolnánk, hogy a latte macchiato elkészítése nehéz feladat, de ha betartunk pár alapvető szabályt mi magunk is könnyedén elkészíthetjük akár otthon is.
Mi is az latte macchiato?
A latte macchiato eredeti olasz recept, jelentése: foltos tej. A meleg tej és a krémes tejhab olyan egyedülálló ízt kölcsönöz a kávénak, amelyért a legnagyobb ínyencek is rajonganak.
Ganoderma kávés latte macchiato elkészítése otthon
Ha otthon szeretnénk elkészíteni a saját kedvenc latte macchiato-nkat, akkor nagyon egyszerűen és gyorsan meg tudjuk csinálni.
Az alapanyagokon kívül csak egy kézi tejhabosítóra van szükségünk.
Ganoderma kávés latte macchiato hozzávalók:
- 1-1,5 dl zsíros tej (2,8% vagy 3,5%-os)
- 1 tasak DXN Lingzhi Black Coffee
- ízlés szerint ízesítéshez cukor, édesítő
Ganoderma kávés latte macchiato elkészítése:
Melegítsük meg a tejet (nem kell túl forróra), majd öntsük egy magas falú pohárba. És máris jöhet a tej felhabosítása. Verjük fel a tejet, míg szép buborékmentes kemény tejhabot nem kapunk.
Ha ezzel megvagyunk, készítsük el a ganodermás kávét. Érdemes egy kiöntőbe elkészíteni, így könnyebben tudjuk majd a tejhabra önteni. Tegyünk egyharmad tasak kávét a kiöntőbe majd adjunk hozzá egy kicsi (kb 1/2 dl) max 80°C-os vizet (így nem égetjük meg a ganodermát a kávéban).
Keverjük össze és óvatosan öntsük rá a tejhabunkra.
Míg elkészítettettük a kávét addig volt ideje leülepedni a tejhabban a tejnek, így a kávé szépen a tej és a tejhab közé fog ékelődni, kialakítva az igazán vonzó foltos tejet, azaz a ganoderma kávés latte macchiato-t.
A ganoderma kávés latte macchiato habos krémes tejes íze a ganoderma kávéval igazán csodálatos és finom párosítás.
Jó kávézást!