Ganoderma kávés keksz csillagok

Szeretnék veletek megosztani egy receptet amit ganoderma kávés keksz csillagoknak is elnevezhetett volna a megalkotója, de ő egyszerűen csak kávés csillagoknak nevezte el. Volt szerencsém megkóstolni ezt a nagyon finom és főként egészséges sütit, ami nem csak a ganoderma kávé miatt, hanem azért is egészséges, mert cukorbetegek is fogyaszthatják. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Ganoderma kávés keksz receptje

Egy keksz, amivel nem kell sokat pepecselni, mégis nagyon finom, omlós a kávétól pedig igazán különleges.

 

Ganoderma kávés keksz hozzávalói:
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg vaj
1 tojás sárgája
5 dkg eritriol porrá őrölve
csipet só
¼ mokkáskanál fahéj
½ dl habtejszín
2 g instant kávé – DXN Black Coffee (kb fél zacskónyi)
 
a kekszek tetejére:
1 tojás fehérje
1 ek. barna nádcukor
¼ mokkáskanál instant kávé

A Ganoderma kávés keksz elkészítése:

A tejszínt melegítsük fel egy kisebb edényben és oldjuk fel benne a kávét. A puha vajat keverjük habosra a porrá őrölt eritriollal és egy csipet sóval. A keverékhez adjuk hozzá a tojás sárgáját, a kávés tejszínt, a fahéjat és a lisztet, majd az egészet gyúrjuk össze. A tésztát folpackba csomagolva pihentessük 30 percet a hűtőben, azután lisztezett munkafelületen nyújtsuk kb. 0,5 cm vastagságúra és szaggassunk belőle csillag alakú formákat. A kekszeket rakosgassuk sütőpapírral fedett lemezre, a tetejüket kenjük le enyhén felvert tojásfehérjével és szórjuk meg a kávés nádcukorral. 160 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 15-20 percig süssük. A kekszek a sütőből kivéve még puhák, de pár perc alatt megszilárdulnak, utána rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni őket.

Az elkészült különleges ganoderma kávés kekszünk kitűnő vendégváró süti mindazoknak akik kedvelik a kekszeket. Én igazából a krémesebb töltött desszerteket részesítem előnyben, de ez  olyan keksz, ami engem is le vett a lábamról. Érdemes kipróbál.

Az elkészítéshez nincs még ganoderma kávéd? Vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy rendeld meg webáruházunkból.

Jó sütizést!

 

A recept és a képek forrása a desszertszoba.hu

Bertalan

Imádom a kávét, egyszerűen a rabja vagyok, az íze mellett az pár nyugodt percet is kedvelem, amíg az ember megissza a kávéját.
Amióta ganoderma kávét iszom tele vagyok energiával és frissességgel, élvezem, hogy rengeteg mindenre van időm, azáltal, hogy pénzt is keresek a kávézással egyre több álmom tudom valóra váltani.

Minden vélemény számít! Kíváncsi vagyok a tiédre is.