GANODERMA KÁVÉS RECEPTEK

DXN ganoderma kávés Tiramisu pohárdesszert

Ha kávés édességről beszélünk, szinte mindenkinek eszébe jut a Tiramisu desszert. Most egy nagyon finom receptet fogok megosztani, amely nem csak finom, de egészséges is, hiszen cukormentes.  Ez a DXN ganoderma kávés Tiramisu. Köszönjük a receptet és a képeket a desszertszoba.hu-nak.

DXN ganoderma kávés Tiramisu pohárdesszert

A tiramisu mindig jó választás, ha egy finom desszertet akarunk készíteni, és ráadásul nem is nagy ördöngösség az egész csak arra kell figyelni, hogy az alapanyag jó minőségű és friss legyen. Ha pedig szeretnénk egy kicsit elegánssá varázsolni a desszertünket, rétegezzük pohárba a tiramisut.

Kicsit módosítottam most az alaprecepten, amit használni szoktam (ami egyébként a Szarvasi mascarpone doboz belsejében található) és az egyik fő alkotórészt, a babapiskótát kicseréltem zabpehelyliszttel készült piskótatésztára. A végeredmény persze nem teljesen olyan mintha babapiskótával készítenénk, mert a sima piskóta a ganoderma kávét jobban felissza és így az álaga puhább és omlósabb lesz.

Azonban ízében ugyanúgy megmarad tiramisunak és még pluszban ott van a tudat, hogy egy egészségesebb desszertet eszünk. Természetesen el lehet készíteni babapiskótával is a receptet.   

 

Ganoderma kávés Tiramisu pohárdesszert Hozzávalók:

a piskótához, babapiskóta helyett:
3 tojás
3 dkg eritriol
6 dkg zabpehelyliszt
 
a krémhez:
3 tojás
2 ek. mandulalikőr
2 ek. xilit
250 g mascarpone
 
a kávéhoz:
3 kk. dxn ganoderma kávé – Lingzhi Black feketekávé
2 kk. xilit
1 ek. mandulalikőr
2 dl víz
0,5 dl tej
 
a tetejére cukrozatlan kakaópor
 

DXN ganoderma kávés Tiramisu pohárdesszert elkészítése:

Először elkészítjük a piskótát, amihez a tojásokat gépi habverővel felverjük, hozzáadjuk kanalanként az eritriolt, majd kézi habverővel hozzákeverjük a zabpehelylisztet.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, lehetőleg olyan méretű tepsit, amiben nem lesz túl magas a piskótánk és beleöntjük a masszát. Hasonló magasságú legyen, mint egy babapiskóta. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kisebb négyzet alakú darabokra vágjuk.

A dxn ganoderma kávéból, és a max 80°C-os meleg vízből és a két teáskanál xilitből elkészítjük a kávét, majd hozzákeverünk egy evőkanál mandulalikőrt és a tejet.

A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a xilittel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a mandulalikőrt (vagy rumot, attól függően, kinek mi van otthon) és egyneművé keverjük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a mascarponés masszába forgatjuk.

Rétegezzük poharakba a tiramisut. Ehhez a  piskótakockákat éppen hogy belemártjuk a tejeskávéba és a poharak aljába tesszük, egy-két kanállal rákanalazunk a mascarponés krémből, majd néhány kávéba mártott piskótadarab következik ismét amit befedünk krémmel.

Ha minden poharat megtöltöttünk, szórjuk meg a tetejét kakaóporral. Lehűtve tálaljuk.

A DXN ganoderma kávét innen tudod beszerezni: www.cafegano.eu/termekek

forrás, és képek: desszertszoba.hu

 

Bertalan

Imádom a kávét, egyszerűen a rabja vagyok, az íze mellett az pár nyugodt percet is kedvelem, amíg az ember megissza a kávéját. Amióta ganoderma kávét iszom tele vagyok energiával és frissességgel, élvezem, hogy rengeteg mindenre van időm, azáltal, hogy pénzt is keresek a kávézással egyre több álmom tudom valóra váltani.

Minden vélemény számít! Kíváncsi vagyok a tiédre is.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .